Farmakonomer kan gøre en afgørende forskel i landets kommuner, når det kommer til at øge kvaliteten og patientsikkerheden inden for medicinhåndtering. Sådan lyder konklusionen i Tårnby Kommune, der derfor søger fem farmakonomer. Det skriver Farmakonomforeningen i en pressemeddelelse. Borgmester i Tårnby Kommune Allan S. Andersen (S) forventer, at ansættelsen af fem farmakonomer kan effektivisere medicinhåndteringen, øge kvaliteten og reducere antallet af fejl i kommunen. Det skal i sidste ende øge patientsikkerheden, håber han. »Det kræver forbedrede arbejdsgange og kompetenceudvikling, og...
I hver tredje kommune udfører hjemmeplejen lægeopgaver I hver tredje kommune uddelegerer praktiserende læger opgaver til den kommunale hjemmepleje, viser ny rundspørge. KL ser gerne, at der kommer endnu flere rammedelegationer, hvor det giver mening.
Skriv en kommentar
Delegations-regler blokerer samarbejde Reglerne for at rammedelegere opgaver fra læge til kommunalsygeplejersker er for længst blevet overhalet af virkeligheden og står nu i vejen for det smidige samarbejde, alle parter i det nære sundhedsvæsen ønsker sig.
Skriv en kommentar
Sygeplejersker ser stort potentiale i flere rammedelegationer Rammedelegationer, der giver sygeplejersker mulighed for at igangsætte medicinsk behandling, bør bruges langt mere, mener de kommunalt ansatte sygeplejerskers formand. Men det kræver et mere strømlinet samarbejde med de lokale læger. Også Sundhedsstyrelsen skal være med på idéen.
1 kommentarForslag: Sygeplejersker skal udskrive medicin til plejehjemsbeboere Plejehjemmenes sygeplejersker skal have ret til at udskrive visse typer medicin, foreslår fem sundhedsdirektører.
Skriv en kommentarBosted sikrer 400 dage uden medicinfejl Bostedet Grønningen i Thisted har haft over 400 dage uden alvorlige medicinfejl. Succesen kan tilskrives stort engagement og registrering, kontrol og opfølgning.
Skriv en kommentarNy uddannelse: Bliv ekspert i kræftpleje via computeren Professionshøjskolen Metropol håber at se mange kommunalt ansatte sygeplejersker, når de fra efteråret udbyder deres specialuddannelse i kræftsygepleje via e-læring.
Skriv en kommentar
Brug af antipsykotika til mennesker med demens falder Nye tal fra Sundhedsdatastyrelsen viser et fald i forbruget af antipsykotisk medicin til mennesker med demens i 2024. Det er blandt andet takket være medarbejderne i ældreplejen.
Skriv en kommentar
Sundhedsstyrelsen anbefaler omsorg frem for medicin til demensramte Der skal være fokus på patientens ressourcer frem for deres demenssygdom, lyder det fra Sundhedsstyrelsen, som udgiver nye nationale kliniske anbefalinger for mennesker med demens.
Skriv en kommentar
Tættere samarbejde kan sænke forbruget af antipsykotisk medicin til demenspatienter Efter 104 sundhedsfaglige tilsyn på plejehjem kan Styrelsen for Patientsikkerhed konkludere, at tættere samarbejde mellem læger og plejepersonale kan nedbringe forbruget af antipsykotisk medicin til patienter med demens.
Skriv en kommentar
Millioner fra Ældreministeriet skal styrke livsglæde og bekæmpe ensomhed blandt ældre Ældreministeriet har tildelt mere end 27 millioner kroner til 17 kommuner, som skal styrke fællesskaber, livsglæde og bekæmpe ensomhed blandt ældre. Projekterne rækker fra aktiviteter på plejehjem til kompetenceudvikling af omsorgs- og plejepersonale i hjemmeplejen.
Skriv en kommentar
Stort behov for at rydde op i patienternes pilleæsker Der skal tages kritisk stilling til brugen af mange af de lægemidler, som patienter får, så patienterne bliver behandlet med det, som giver mening, og ikke mere, siger professor.
Skriv en kommentar