I en ny opgørelse kortlægger Forum for Mænds Sundhed, i hvor høj grad kommunerne tilbyder forebyggelses- og rehabiliteringstilbud direkte målrettet mænd. Og der er plads til forbedring, mener Svend Aage Madsen, der er formand for Forum for Mænds Sundhed og chefpsykolog ved Rigshospitalets Juliane Marie Center. »Mænd udgør halvdelen af befolkningen og har særlige sundhedsproblemer – lav levetid og dårligt helbred. Derfor er det nødvendigt, at der findes tilbud, der passer til mænd,« siger Svend Aage Madsen. Som en del af opgørelsen...
Nyt studie undersøger om træning kan hjælpe borgere med synkebesvær Tesen er, at styrkelse af halsmuskulaturen kan forbedre borgere med synkebesvær livskvalitet og spare kommunerne penge.
Skriv en kommentar
Kommunal visitator er rykket ind på Holbæk Sygehus Odsherred Kommune og Holbæk Sygehus har stor succes med fremskudt visitation, hvor kommunal visitator Helle Andersen tre dage om ugen rykker sit arbejde ind på sygehuset.
Skriv en kommentar
Odense Kommune: Ingen snus i arbejdstiden Et politisk flertal i Odense Kommune vil udvide rygepolitikken i kommunen. Den skal fremover omfatte alle former for tobak og nikotin.
Skriv en kommentar
Sjællandsk kommune vil betale for unges nikotinstop Unge i Stevns opfordres nu til på kommunens regning at kontakte Stoplinjen for at få hjælp til at kvitte nikotinprodukter.
Skriv en kommentarNyt sundhedshus skaber større sammenhæng I Vordingborg Kommune samler man region, kommune og læger under samme tag i nyt sundhedshus.
Skriv en kommentar
Forum for mænds sundhed: Mænds sundhed skal højere op på dagsordenen Mænd kommer ofte alt for sent til lægen, og overdødeligheden indenfor en række sygdomme peger på stor kønslig ulighed i sundhed, mener Forum for Mænds Sundhed. Selvom sundhedsreformen ikke nævner mænds sundhed med et ord, så er der alligevel positive takter, mener formand Svend Aage Madsen.
Skriv en kommentar
I Odense har de yngste mødre deres egen mødregruppe De seneste tre år har Odense Kommune tilbudt unge førstegangsmødre mellem 18 og 23 år en særlig mødregruppe, hvor de bliver fulgt af en sundhedsplejerske hele vejen. Det giver mulighed for at styrke forældrekompetencer og knytte bånd til andre i samme situation.
Skriv en kommentar
I Odense griber de sårbare gravide og nybagte forældre, før de snubler Odense Kommune og Familieambulatoriet, Odense Universitetshospital (OUH), er gået sammen i et projekt, der skal sikre en tværsektoriel indsats omkring sårbare gravide og give nybagte familier den bedst mulige start. Projektet er en tidlig, forebyggende indsats allerede i løbet af graviditeten, og det afsluttes, når barnet begynder i skole.
Skriv en kommentar
Pilotprojekt i Odense: 90 pct. af plejehjemsbeboerne undgår tur på hospitalet En hospitalslæge og en kommunal akutsygeplejerske kører begge ud, når der bliver tilkaldt en ambulance til en plejehjemsbeboer i Odense. I 90 pct. af tilfældene kan den ældre undgå en tur med ambulancen ind til hospitalet og i stedet blive behandlet på plejehjemmet.
Skriv en kommentar
Økonomisk analyse: Akutteam Odense giver stor samfundsøkonomisk gevinst IV-behandling i hjemmet foretaget af kommunale sygeplejerske er en stor ressourcemæssige gevinst for sundhedsvæsenet, viser økonomisk analyse fra Copenhagen Economics af Akutteam Odense.
Skriv en kommentar
Fysioterapeuternes formand: Kommunal rehabilitering mangler effektmålinger Kommuner laver mange spændende tiltag med genoptræning og rehabilitering, men der mangler effektmålinger, så man reelt kan se, hvad der virker, mener fysioterapeuternes formand efter besøg i 18 kommuner.
Skriv en kommentar