»Der er alt for mange unge, som er afhængige af nikotin, og vi har en pligt til at hjælpe dem til at komme ud af afhængigheden igen,« siger Dorthe Kapler Holmboe.

Sjællandsk kommune vil betale for unges nikotinstop Unge i Stevns opfordres nu til på kommunens regning at kontakte Stoplinjen for at få hjælp til at kvitte nikotinprodukter.

Landet over har kommuner problemer med unges indtag af nikotin.  Cigaretter, snus, e-cigaretter og puffbars er sundhedsskadelige, og derfor har mange kommuner indført forbud mod indtagelse af produkterne på skoler, fritidsklubber og i foreningslivet.  Nu har den sjællandske kommune Stevns tilbudt at betale for telefonisk rådgivning til unge op til 25 år, der gerne vil stoppe.   Ifølge tal fra Sundhedsstyrelsen brugte knap 13 procent af unge mellem 15 og 29 år dagligt eller lejlighedsvis røgfri nikotinprodukter såsom snus sidste...

Prøv Kommunal Sundhed gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få fri digital adgang til alle artikler på Kommunal Sundhed i fire uger. Du modtager også vores nyhedsbrev tirsdag og torsdag, med de seneste nyheder og historier fra det nære sundhedsvæsen. Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.