Embedslæger i kamp for deres titel Sundhedsministeriet vil nedlægge Embedslægeinstitutionen. Det skaber furore blandt embedslægerne, der frygter, at deres lokale viden, nærheden og kvaliteten i deres ydelser er på retur.

Sundhedsstyrelsens tilsyn får endnu en gang alvorlig kritik efter DR’s afsløring af sagen om den hjerneskadede psykiater, men Sundhedsministeriet besluttede allerede sidste år at modernisere tilsynet med sundhedsvæsenet, og som et led i den proces skal Embedslægeinstitutionen ophæves. Ønsket er en del af et forslag til lov om ændring af sundhedsloven, som ministeriet sendte i høring med frist i midten af december sidste år. Lovforslaget følger efter, at den Europæiske Tilsynssammenslutnings (EPSO) gav kritik af Sundhedsstyrelsens tilsynsvirksomhed. Lovforslaget bliver mødt...

Prøv Kommunal Sundhed gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få fri digital adgang til alle artikler på Kommunal Sundhed i fire uger. Du modtager også vores nyhedsbrev tirsdag og torsdag, med de seneste nyheder og historier fra det nære sundhedsvæsen. Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.