Praktiserende læger er oftere i kontakt med de borgere, der lider af type 2-diabetes, end med øvrige patienter i praksis. Faktisk viser nye tal fra Statens Serum Institut, at patienter med type 2-diabetes gennemsnitligt er i kontakt med deres praktiserende læge dobbelt så mange gange om året som patienter generelt. I gennemsnit havde hver almen praksis 1.570 konsultationer med en type 2-diabetespatient i 2013. Det svarer til 30 om ugen eller seks gange om dagen. For hver diabetespatient svarer det til...

DF vil lade ikke-autoriserede sundhedspersoner måle blodsukker Dansk Folkeparti vil gøre det muligt for andre end læger og lægers medhjælp at foretage priktest i forbindelse med måling af blodsukker.
Skriv en kommentar
Diabetesprojekt tager et tværsektorielt populationsansvar Et tværsektorielt samarbejde i hovedstaden er lykkedes med at skabe et tættere samarbejde om borgere med type 2-diabetes. Sammen har parterne taget et populationsansvar, hvor specialisternes viden på hospitalet bliver bragt ud til almen praksis og kommuner. Metoden kan med fordel tages op i sundhedsklyngerne og udbredes til andre sygdomsområder.
Skriv en kommentar
Nu kan diabetikere mod egenbetaling selv vælge en sensorbaseret glukosemåler Borgere kan nu bruge fritvalgsordningen og tilvælge en flash glukosemåler mod selv at betale differencen. Diabetesforeningen er tilfreds med den nye mulighed, men er fortsat kritisk over for, at glukosemåleren skaber ulighed i sundhed. I Ishøj Kommune forventer sagsbehandler, at den nye mulighed vil være mere tidskrævende, fordi tilskuddet skal beregnes individuelt.
Skriv en kommentar
Syddanmark vil skabe bedre samarbejde om nydiagnosticerede diabetespatienter Diabetes type 2-patienter, som netop har fået diagnosen, efterlyser hjælp til at navigere i deres nye tilværelse, viser ny rapport bestilt af Steno Diabetes Center Odense. Centret er i forvejen i gang med at afprøve opstartsforløb for nydiagnosticerede i samarbejde med almen praksis og kommunerne.
Skriv en kommentar
Helbredet halter hos danskere med diabetes Mennesker med diabetes har det både fysisk og psykisk dårligere end resten af befolkningen, viser ny rapport. Der er behov for mere fokus på især motion, mener Diabetesforeningen.
Skriv en kommentar
Kvalitetskrav kan gøre op med forskelle i kommunale diabetestilbud Kommunerne mangler ensartede rehabiliteringstilbud og hjælpemidler på diabetesområdet. Politisk chef for Diabetesforeningen og formand for diabetessygeplejerskerne ser gerne kvalitetskrav til kommunerne.
Skriv en kommentarTværsektorielt projekt vinder Diabetesforeningens Handlingspris I Københavns Kommune er TværSam-projektet lykkedes med at få sektorer til at arbejde på tværs af sektorer til gavn for borgere med type 2-diabetes. For det modtager projektet handlingspris.
Skriv en kommentar
Professor vil være formand for Diabetesforeningen Der bliver kampvalg til formandsposten i Diabetesforeningen, hvor professor Torsten Lauritzen stiller op over for den nuværende formand. Lauritzen vil arbejde for større sammenhængskraft mellem almen praksis, kommuner og hospitaler.
Skriv en kommentar
Bornholm skræddersyr forebyggelsesforløb til borgere med kroniske sygdomme Hospital, kommune og almen praksis på Bornholm samarbejder om nye forebyggelsesforløb for borgere med type 2-diabetes eller KOL. Forløbene skal være skræddersyet den enkelte borger, og efterspørgslen har været med stor.
Skriv en kommentar
»Hvis Diabetesforeningen kan manipulereres af en markant spiller i medicinalindustrien, bliver jeg alvorligt bekymret.« Helsingørs borgmester beskylder Diabetesforeningen for at lade sig manipulere af medicinalgiganten Roche. Det sker, efter at foreningen har kritiseret kommunen for at indskrænke diabetikernes gratis hjælpemidler. Andre kommuner overvejer at følge trop.
Skriv en kommentar