Der kommer flere og flere tilfælde af angst blandt danske børn. En undersøgelse, som fagbladet Kommunen har lavet, viser, at der hos 36 ud af 43 adspurgte kommuner er kommet flere angstsager. Men kommunerne mangler målrettede tilbud til at behandle de mange angste børn. Kun cirka halvdelen af landets kommuner har således tilbud målrettet børn med angst, og der eksisterer ikke et offentligt tilbud, hvor børnene kan få hjælp. Angst er ifølge bladet Kommunen den hyppigste årsag til førtidspension og samtidig den...
Aarhus opjusterer indsatser for at nå borgere med psykisk sygdom Aarhus Kommune vil i en to-årig periode opjustere indsatsen overfor borgere på bosteder og gaden med en psykisk lidelse i håbet om at undgå unødvendige indlæggelser og opspore sygdomme hurtigere.
Skriv en kommentar
Sundhedskonference i udsatte unges tegn Hele formiddagens program på KL’s årlige sundhedskonference er dedikeret til udsatte unge, og hvordan kommunerne bedst gør en indsats for at sikre, at de bliver inkluderet i samfundet.
Skriv en kommentarViden om søvn skal forebygge genindlæggelse af depressive borgere Computerprogram til registrering af søvn og humør skal sikre borgere med depression mere stabilitet efter udskrivelse. Projektet har fået 2,5 mio. Kr. fra Trygfonden.
Skriv en kommentarAarhus giver gratis psykologhjælp til unge Unge aarhusianere med psykiske udfordringer kan nu få gratis psykologhjælp. I det nye budgetforlig er der afsat 1,5 mio. kr. til projektet.
Skriv en kommentar
Succes med bedre lys på de københavnske plejehjem Næsten hver fjerde plejehjem i København har stor gavn af et særligt døgnrytmelys, som efterligner solens rytme. Både ældre og medarbejdere har glæde af det bedre lys.
Skriv en kommentar
Sundhedstjek skal give sunde teenagere i København I nyt pilotprojekt vil Københavns Kommune give et særligt sundhedstjek til elever i 9. klasse for at se, om det kan forebygge mistrivsel.
Skriv en kommentar
Næstved tager første skridt mod ny sundhedsby Næstved Kommune og Region Sjælland går sammen om at skabe et stærkere, mere sammenhængende sundhedstilbud tæt på borgerne
Skriv en kommentar
Odense Kommune vil have flere gode leveår til borgerne To nye ekspertråd med sundhedsprofessorer i spidsen skal styrke forebyggelse og forskning indenfor sundhed i Odense.
Skriv en kommentar
Mads Koch Hansen: Det sundhedsteknologiske tog kommer buldrende, og Danmark skal til at komme ombord Innovationen inden for sundhedsteknologi kører i disse år i et hidtil uset højt gear, hvor det vælter ud på markedet med validerede teknologiske løsninger, der kan løse mange af de problemer, som sundhedsvæsnet i dag står over for. Teknologisk er vi meget længere fremme, end folk tror, men vi skal have nedbrudt nogle barrierer for implementering, siger læge Mads Koch Hansen, der er direktør for Medicoindustrien.
Skriv en kommentar
Morten Grønbæk om dansk folkesundhedslov: Kommunalt ansvar er første skridt mod bedre folkesundhed En folkesundhedslov i stil med Norges er et nødvendigt første skridt i arbejdet med at forbedre den danske folkesundhed. Det mener Morten Grønbæk, direktør for Center for Sundt Liv og Trivsel. Heldigvis er arbejdet med løsninger allerede i gang.
Skriv en kommentar
Norsk ekspert efter 13 år med folkesundhedslov: Loven har skabt størst forandring i kommunerne En folkesundhedslov har systematiseret det kommunale arbejde med at fremme sundheden i Norge. Men loven stiller ikke de rette krav, siger norsk ekspert, der mener, at Danmark kan lære meget af de norske mangler i loven.
Skriv en kommentar