En ambition om færre fejl og dermed bedre behandling får nu Hospitalsenheden Vest i Herning og Holstebro til at bede borgere medbringe deres egen medicin, når der bliver indlagt på hospitalet. Det sker som del af et projekt for at høje patientsikkerheden, hvor medicineringen ofte er årsag til utilsigtede hændelser. Initiativet, der siden 2015 har kørt som pilotprojekt på hospitalets onkologiske og ortopædkirurgiske afdeling, eliminerer nogle af de fejl, der kan opstå i forbindelse med medicineringen, når personalet med egne øjne kan se, hvilken medicin...

Udskrivningsmøder via video med skrøbelige ældre giver færre genindlæggelser I et tværsektorielt projekt har seks vestjyske kommuner og et hospital lavet videokonferencer og modtagebesøg hos skrøbelige ældre. Det får borgerne til at føle sig trygge og mindsker genindlæggelser.
Skriv en kommentar
Lemvig vil bryde med vanetænkningen af hjemmesygeplejen Flere borgere skal møde op på en kommunal sygeplejeklinik for at få behandling i Lemvig Kommune. På den måde vil en større del af hjemmesygeplejens ressourcer blive brugt sammen med borgerne i stedet for på landevejene.
Skriv en kommentar
Plejehjem slås fortsat med basale opgaver Mere end hvert andet plejehjem har problemer med at leve op til helt basale krav til sundhedsfaglig dokumentation, viser ny tilsynsrapport.
Skriv en kommentar
Fleksibel medicinrobot fuldender Haderslevs doseringspalette I Haderslev Kommune, som er blandt de allerfremmeste i landet i forhold til brugen af velfærdsteknologi, tester man nu endnu et redskab til automatisk medicinadministration.
Skriv en kommentar
Bliver UTH-system nedlagt, frygter risikomanager for kommuners arbejde med patientsikkerhed Hvis Dansk-Patient-Sikkerheds-Database (DPSD) bliver nedlagt, som regeringen foreslår, bliver det umuligt for kommunerne at arbejde med patientsikkerheden på en målrettet måde. Det vurderer UTH-risikomanager i Holbæk Kommune, Anja Stelsig Thorius Petersen.
Skriv en kommentar
STPS-direktør deler ikke lægernes modvilje mod forbeholdt virksomhedsområde for sygeplejersker Læger og sygeplejersker er stadig uenige, om sygeplejersker skal have et forbeholdt virksomhedsområde. Lægeforeningen peger på problemer for patientsikkerheden og risiko for unødvendigt ekstraarbejde for læger. Direktøren for Styrelsen for Patientsikkerhed (STPS) forstår ikke postyret.
1 kommentar
Farmakonoms faglighed er kun gået én vej efter skifte fra apotek til ældreplejen Farmakonom Betina Jessen bidrager som medicinansvarlig i Aabenraa Kommune med 25 års apotekserfaring til resten af hjemmeplejen. Samtidig kan hun hjælpe med visse praktiske opgaver som en social- og sundhedsassistent.
Skriv en kommentar
I Lemvig er udgangspunktet, at borgerne får ydelser i sygeplejeklinikker Hvis en borger kan, så skal personen selv komme til en sygeplejeklinik frem for at få hjælp i eget hjem. Det udgangspunkt arbejder Lemvig Kommunes sygeplejersker efter. Kommunen vil ændre mindsettet fra hjemmesygepleje til kommunal sygepleje, hvilket falder helt i tråd med input til regeringens ældrelov.
1 kommentar
Plejeområdet har problemer med patientsikkerheden Især medicinfejl skaber problemer for patientsikkerheden på plejeområde. Ved 40 pct. at Styrelsen for Patientsikkerheds tilsyn på plejeområdet fra 2020 og 2021 var der alvorlige brister i patientsikkerheden.
Skriv en kommentar
Videomøde på tværs af sektorer åbner for ny samtale om borgeren Sygehus, kommune, egen læge og patient har i et forskningsprojekt holdt et fælles møde om patientens forløb. Ved at samle faglighederne kommer der et nyt syn på patienten, og kvaliteten hæves, siger forsker bag projektet.
Skriv en kommentar
Mangelfuld kommunikation mellem læger og plejepersonale udfordrer stop af psykofarmaka til ældre med demens Ny forskning af læge Pernille Hølmkjær afslører barriererne for at stoppe unødvendig psykofarmaka til ældre med demens. Forsøg skal teste bedre kommunikationsveje mellem læger og plejepersonale.
Skriv en kommentar