Apoteker skal bekæmpe ensomhed blandt ældre Et nyt tiltag i Aarhus Kommune skal få apotekspersonalet til at gå i dialog med de ældre borgere om ensomhed. Håbet er, at det vil nedbringe ensomheden i samfundet.

Apotekspersonalet skal blive bedre til at opdage, hvis en ældre borger viser tegn på ensomhed eller har behov for nogen at tale med i det daglige. Sådan lyder ambitionen med et nyt tiltag, hvor flere apoteker i Aarhus Kommune har taget initiativ til at forebygge ensomhed blandt kommunens ældre, skriver Jyllands-Posten. Ensomhed er en tilstand, der – hvis den ikke behandles – kan føre til træthed og depression, samt øge risikoen for forhøjet blodtryk og hjertekarsygdomme. Den forebyggende indsats består i,...

Prøv Kommunal Sundhed gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få fri digital adgang til alle artikler på Kommunal Sundhed i fire uger. Du modtager også vores nyhedsbrev tirsdag og torsdag, med de seneste nyheder og historier fra det nære sundhedsvæsen. Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.