Ankestyrelsen undersøger 12 kommuner for ulovlige nedskæringer i hjemmehjælp under pandemien Flere kommuner beskar hjemmehjælpen under coronanedlukningerne. Nu undersøger Ankestyrelsen, om det var lovligt.

På baggrund af henvendelser fra Ældre Sagen undersøger Ankestyrelsen nu, om det var lovligt, at 12 kommuner ydede mindre hjemmehjælp til ældre under coronanedlukningerne tilbage i 2020-2021. Kommunerne henviste dengang til, at der var tale om en nødsituation. I en generel udtalelse fra Ankestyrelsen hedder det ifølge TV2 ØST, at kommunerne har pligt til at sørge for, at det er muligt at levere den bevilgede hjælp til borgerne, og at der som udgangspunkt ikke er nogen undtagelser i kommunens forsyningspligt....

Prøv Kommunal Sundhed gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få fri digital adgang til alle artikler på Kommunal Sundhed i fire uger. Du modtager også vores nyhedsbrev tirsdag og torsdag, med de seneste nyheder og historier fra det nære sundhedsvæsen. Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.