Videnscenter for værdig ældrepleje under Sundhedsstyrelsen har eksisteret i fire år. Videncentret er sat i verden for at hjælpe kommunerne med at skabe værdighed i ældreplejen, og siden etableringen har det resulteret i en række af tilbud og aktiviteter til bl.a. kommuner. Nu kan kommunerne også tilgå videncentrets nye hjemmeside for at få viden og inspiration. Hjemmesiden er målrettet ledere og medarbejdere i ældreplejen samt forvaltninger, politikere og organisationer, der interesserer sig for udvikling af ældreplejen »Vi har allerede en...

Tværfaglige teams er en kæmpe transformation i Skanderborg Strukturen er det letteste at forandre, det er sværere med kulturen, oplever en sundhedsfaglig konsulent, der understøtter etableringen af tværfaglige teams i Skanderborg. Medarbejderinddragelse er altafgørende, erfarer kommunen.
Skriv en kommentar
Når sengen dræber Ny let tilgængelig plakat viser, hvad man som plejepersonale skal være opmærksom på i forhold til sengeliggende borgere. Specialsygeplejersker fra Borgernær Sygepleje i Odense Kommune står bag plakaten.
Skriv en kommentar
Frisatte plejehjem skal give større handlerum Der er store forventninger til frisættelse af to plejehjem i Horsens Kommune. Håbet er, at en øget selvbestemmelse vil frigive tid til mere nærvær med beboerne og samtidig skabe rammer om en mere attraktiv arbejdsplads.
Skriv en kommentar
Ekspertråd: Odense (og resten af landet) skal omlægge hele ældreområdet for at undgå nedsmeltning Et ekspertråd er netop kommet med en lang række anbefalinger i en ambitiøs plan for fremtidens ældrepeleje. Der er brug for utraditionelle og måske ubehagelige løsninger, siger Pia Kürstein Kjellberg, ekspertrådets formand. Rådmand for ældre- og handicapområdet glæder sig over en samlet plan og vil arbejde på alle 38 punkter på én gang.
Skriv en kommentar
Sundhedsstyrelsen udgiver ny håndbog til rehabilitering på ældreområdet En ny praksisnær håndbog fra Sundhedsstyrelsen skal hjælpe med at løfte rehabiliteringen på ældreområdet. Håndbogen bygger på erfaringer fra kommunerne og den nyeste viden på området.
Skriv en kommentar
Ny undersøgelse: Omsorgstræthed i ældreplejen En ny undersøgelse fra VIVE indkredser fænomenet omsorgstræthed i den danske ældrepleje og sætter fokus på, hvordan medarbejdere og ledere oplever og håndterer omsorgstræthed i dagligdagen.
Skriv en kommentar
I Aarhus sparer hjemmeplejen tid efter nye tværfaglige arbejdsgange ved kompressionsbehandling Aarhus Kommune har haft succes med et projekt, hvor sygeplejersker og ergoterapeuter kobles på nye kompressionsforløb. Fokus er på at gøre borgere så selvhjulpne som muligt, hvilket betyder mindre arbejdstid for hjemmeplejen.
Skriv en kommentar
Udskrivningsmøder via video med skrøbelige ældre giver færre genindlæggelser I et tværsektorielt projekt har seks vestjyske kommuner og et hospital lavet videokonferencer og modtagebesøg hos skrøbelige ældre. Det får borgerne til at føle sig trygge og mindsker genindlæggelser.
Skriv en kommentar
Gode forløb i eget hjem efter udskrivelse halverer behov for midlertidige pladser Senest fire timer efter en hospitalsudskrivelse står en ergoterapeut og sygeplejerske i borgerens hjem i Lyngby-Taarbæk. Her er hjemmeplejen blevet opkvalficeret til at modtage borgeren i eget hjem. Det har bl.a. medført en halvering af behovet for midlertidige pladser.
Skriv en kommentar
Genindlæggelser halveret: Hospitalsansatte rykker hjem til de ældre efter udskrivelse Et opfølgende hjemmebesøg efter udskrivelse har haft stor succes i Aarhus, hvor antallet af genindlæggelser for den ældre medicinske patient er halveret. Løsningen bliver dyrere for kommunerne, men til gengæld er det bedre for de ældre, siger forsker.
Skriv en kommentar
Nordjysk projekt reducerer genindlæggelser med 20 pct. En ansættelse af en forløbskoordinerende sygeplejerske og epikriser i hånden ved udskrivelse er nogle af de tiltag, der har hjulpet med at reducere antallet af indlæggelser i Aalborg Kommune.
Skriv en kommentar