Folkeskoleeleverne rykker ind på seks plejecentre i Herning Kommune. Her er de ansat som såkaldte følgesVENde, og deres arbejde går ud på at være sammen med beboerne på plejehjemmet et par timer hver uge. Herning Kommune testede folkeskoleelever i fritidsjob på Lind Plejecenter, og erfaringerne var så positive, at ordningen nu bliver bredt til yderligere seks plejecentre. »Det har været en fornøjelse at have skoleeleverne ansat som ungarbejdere. Vores beboere har nydt selskabet, for de unge møder ind med en...

Herning skaber holdbare mandefællesskaber Mange kommuner etablerer forløb for mænd for at styrke deres sundhed, men det er ikke så tit, at mændene holder sammen efter forløbet. I Herning har mandefællesskaberne vist sig at være holdbare igennem flere år, og det skyldes bl.a. længden på forløbet, mener tovholder Elsebeth Houe.
Skriv en kommentar
15 kommuner skal teste digital terapi til mødre med fødselsdepression Det kommende år skal 15 kommuner teste et onlinetilbud til kvinder, der får en fødselsdepression, udviklet af forskere fra blandt andet Center for Digital Psykiatri i Region Syddanmark.
Skriv en kommentar
Plejehjemslæge: Videoaftale mellem almen praksis og plejehjem har også en plads efter coronakrisen Ny aftale mellem PLO og Danske Regioner sikrer, at praktiserende læger fremover kan mødes på video med landets plejehjem. Det giver rigtig god mening, vurderer Henrik Nyholm, som er plejehjemslæge i byen Sørvad. »Det er dog vores store ansvar fortsat at møde fysisk op, når situationen kræver det,« understreger han.
Skriv en kommentar
Udskrivningsmøder via video med skrøbelige ældre giver færre genindlæggelser I et tværsektorielt projekt har seks vestjyske kommuner og et hospital lavet videokonferencer og modtagebesøg hos skrøbelige ældre. Det får borgerne til at føle sig trygge og mindsker genindlæggelser.
Skriv en kommentar
Særlig dynelejring giver demente nattero En speciel måde at folde nogle dyner på har i Herning Kommune været med til at give demente borgere en bedre nattesøvn.
Skriv en kommentarMidtjyske kommuner vil løfte kvalitet af hjerterehabilitering 12 kommuner deltager i et tværkommunalt udviklingsprojekt, der skal udvikle de metoder, som kommunerne anvender i deres indsats for borgere med en kronisk hjertesygdom.
Skriv en kommentarNye målepunkter for det risikobaserede tilsyn kan give rod i dokumentation Overordnet er målepunkterne for det risikobaserede tilsyn 2018 fine, men der er elementer, der kan give problemer i det daglige arbejde med dokumentation, mener to kommuner.
Skriv en kommentar
Familier med kronisk syge børn får hjælp Tre kommuner har i et tre-årigt projekt sat ekstra fokus på børn med kronisk somatisk sygdom, der ellers har været en overset gruppe i kommunal regi. I Herning Kommune har det betydet, at der nu er kommet en permanent løsning til den tidligere oversete målgruppe.
Skriv en kommentar
Herning får ny sundhedsdirektør Den nye direktør, der udover sundhed også skal stå i spidsen for social og beskæftigelse i Herning Kommune, kommer fra Mariagerfjord Kommune.
Skriv en kommentar
Herning vil tiltrække flere sosu-hjælpere med ny uddannelse Med en mere fleksibel uddannelse tilpasset den enkelte, håber man i Herning at kunne få flere interesserede i at gå ind i sosu-faget.
Skriv en kommentar
Har I projektet, der kan vinde Den Gyldne Tråd 2025? Kommunal Sundhed hædrer igen i år årets bedste initiativ i det nære sundhedsvæsen med prisen Den Gyldne Tråd. Pia Kürstein Kjellberg, der sidder med i dommerkomiteen, opfordrer til at indstille for at synliggøre de mange lokale succeser. Indstil din kandidat senest 24. april.
Skriv en kommentar