Virtuelle hjemmebesøg hjælper psykisk syge Selvom snakke over webcam og apps ikke kan erstatte besøg af ‘rigtige mennesker’, kan teknologierne give ekstra støtte til psykisk syge, der modtager bostøtte.

160 borgere og 150 bostøttemedarbejdere i fem kommuner har i samarbejde med foreningen SIND testet hvilke muligheder, der ligger i webcamsamtaler og brug af støttende apps, når det kommer til at forbedre støtten til personer med psykisk sygdom, der modtager bostøtte, et socialpædagogisk tilbud til mennesker med svær psykisk sygdom, som bor i eget hjem. Evalueringen (pdf) af projektet viser, at der er potentiale i de teknologiske løsninger, men at det stadig er den personlige relation mellem borgeren og bostøttemedarbejderen...

Prøv Kommunal Sundhed gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få fri digital adgang til alle artikler på Kommunal Sundhed i fire uger. Du modtager også vores nyhedsbrev tirsdag og torsdag, med de seneste nyheder og historier fra det nære sundhedsvæsen. Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.