Sundhedstjek skal tackle overdødelighed Ved at tilbyde sundhedstjek til borgere tilknyttet det kommunale socialområde vil Allerød og Egedal Kommuner mindske den store overdødelighed blandt udviklingshæmmede og psykisk syge.

Med to mio. kr. fra Sundhedsministeriets pulje til “Lighed i sundhed” går Allerød og Egedal Kommuner fra efteråret 2015 igang med et projekt, der skal skrumpe forskellen i levetid mellem gennemsnitsdanskeren og danskere, der er enten udviklingshæmmede eller psykisk syge. Også Roskilde, Svendborg og Københavns Kommuner har fået penge til en tilsvarende indsats, der overordnet går ud på at sikre, at de to grupper af borgere en bedre tilknytning til sundhedsvæsenet gennem årlige lægetjek, hvor fokus er på opsporing og forebyggelse....

Prøv Kommunal Sundhed gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få fri digital adgang til alle artikler på Kommunal Sundhed i fire uger. Du modtager også vores nyhedsbrev tirsdag og torsdag, med de seneste nyheder og historier fra det nære sundhedsvæsen. Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.