Sundhedsministeren til medarbejdere i ældresektoren: Drop større sammenkomster med kollegaer
Sundhedsminister Magnus Heunicke (S) kommer med direkte opfordring til medarbejdere i ældresektoren for at undgå smittespredning.Foto: Steen Brogaard

Sundhedsministeren til medarbejdere i ældresektoren: Drop større sammenkomster med kollegaer For at undgå smittespredning med coronavirus opfordrer sundhedsministeren til, at medarbejdere i ældresektoren dropper at mødes med kollegaer i større fora. Samtidig overvejer regeringen, at kommunerne skal kunne aflaste hospitalerne.

Det er ekstremt vigtigt, at der ikke sker smittespredning med coronavirus. Det samme gælder for medarbejdere i sundhedssektoren og ældresektoren, sagde sundhedsminister Magnus Heunicke (S) på et pressemøde tirsdag formiddag.

»Derfor er anbefalingen, at hvis man er medarbejder i vores ældresektor og dermed har tæt fysisk kontakt til ældre, så skal man ikke deltage i større sammenkomster med kollegaer,« sagde han.

Der er allerede aflyst en stribe møder, konferencer, efteruddannelse og receptioner.

»Det er klart, at man selvfølgelig skal have mulighed for at mødes om dag-til-dag relaterede ting, men også der skal man iagttage den afstand, der skal til,« sagde han og fortsatte:

»Når vi siger til pårørende, at de skal være helt sikre på, at de ikke er sløje og udgør en smitterisiko, når de træder ind i vores ældrecentre, så gælder det selvfølgelig også for vores medarbejdere.«

Overvejer flere senge i kommunerne

Magnus Heunicke fortalte også, at regeringen løbende overvejer ikke kun at opruste antallet af senge på hospitalerne, men også i kommunerne for at kunne aflaste hospitalerne.

»Vi kigger på den samlede kapacitet på sundheds- og ældreområdet. Vi kigger ikke kun ind i et sygehusvæsen. Vi kigger også ud i de kommunale ressourcer. Vi er farveblinde, så vi er også i dialog med private hospitaler, forsvarets sanitetskorps, og alt hvad der kan bidrage til den samlede indsats på sundheds- og ældreområdet i vores land,« sagde han og fortalte samtidig, at der løbende vil komme krav til medarbejderne.

»Vi har et møde i morgen både med de ældre og sårbare og deres organisation, men også med dem, der passer på de ældre og sårbare og deres organisationer, for at få begge parter til at fortælle os, hvad de har brug for, og hvordan vi kan hjælpe med den opgave,« sagde ministeren.

Skriv kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.