Skal politikere diktere, hvor almen medicinere må arbejde? Der er rift om speciallæger i almen medicin, samtidig med at der er mangel på praktiserende læger mange steder i landet. Det får praktiserende læger til at efterspørge handlekraft fra regionernes politikere.

KOMMENTAR: Region Syddanmark har lige nu et rehabiliteringsteam på knap 15 fuldtidsstillinger, hvor flertallet er speciallæger i almen medicin. Nogle af dem har endda skippet praksis for det job, og det sker samtidig med, at Esbjerg som landets femtestørste by ikke kan skaffe praktiserende læger, og alle læger i kommunen derfor har lukket for tilgangen. Og af den grund bør regionerne holde nallerne fra at ansætte speciallæger i almen medicin i andre stillinger end i almen praksis, så længe der...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Prøv Kommunal Sundhed gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få fri digital adgang til alle artikler på Kommunal Sundhed i fire uger. Du modtager også vores nyhedsbrev tirsdag og torsdag, med de seneste nyheder og historier fra det nære sundhedsvæsen. Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.


Allerede bruger? Log ind