Senhjerneskadede og forskere udvikler hjælperobotter sammen Aalborg Universitet inddrager senhjerneskadede i arbejdet med at udvikle personlige robotter, der kan hjælpe med hverdagsting.

Ugentligt besøger en gruppe forskere fra Aalborg Universitet en række borgere fra SenhjerneskadeCenter Nord i Frederikshavn Kommune. Her er de nemlig i gang med at udvikle simple og personlige hjælperobotter, designet specifikt til borgeren. Det skriver Aalborg Universitet i en pressemeddelelse. Robotterne skal hjælpe med de hverdagsting, der nager, når man som senhjerneskadet pludselig er blevet afhængig af andres hjælp. Det kan være et tændt lys på badeværelset, en glemt fysioterapeutaftale eller en medarbejder, der er tæt på én, når...

Prøv Kommunal Sundhed gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få fri digital adgang til alle artikler på Kommunal Sundhed i fire uger. Du modtager også vores nyhedsbrev tirsdag og torsdag, med de seneste nyheder og historier fra det nære sundhedsvæsen. Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.