Foto: Christian-Lindgren / Ritzau Scanpix-

Rygestopprojekt i psykiatrien får deltagerne til at skodde smøgerne Et projekt i samarbejde mellem Vejle Kommune og Psykiatrisk Afdeling i Vejle har undersøgt effekten af individuelle rygestopforløb. Foreløbige resultater viser, at efter et halvt år er hver fjerde stoppet, og fire ud af ti har reduceret deres forbrug. De gode resultater har været båret af tæt samarbejde på tværs af sektorer.

Mennesker med psykiatriske lidelser lever i gennemsnit 10-15 år kortere end andre danskere. Rygevaner spiller en væsentlig rolle i det skræmmende regnestykke, blandt andet fordi rygning er langt mere udbredt i gruppen af psykiatriske patienter end baggrundsbefolkningen. Vi ville gerne finde ud af, hvordan vi mest effektivt kan arbejde med rygestop og det tyder på, at et tilbud med videokonsultation fungerer bedst Peter Hjort, sygeplejerske og lektor Samtidig kan mennesker med psykiske udfordringer have svært ved at passe ind i...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Prøv Kommunal Sundhed gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få fri digital adgang til alle artikler på Kommunal Sundhed i fire uger. Du modtager også vores nyhedsbrev tirsdag og torsdag, med de seneste nyheder og historier fra det nære sundhedsvæsen. Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.


Allerede bruger? Log ind