Rolfs opdagelse fik Sundhedsstyrelsen til at skrotte AstraZenecas COVID-19-vaccine
»Det var et meget usædvanligt sygdomsbillede. Normalt har man en rimelig god formodning om, hvorfor en blodprop opstår, og hvis man ikke ved det, så ved man, hvordan man finder ud af det, men her stod vi på bar bund,« fortæller reservelæge Rolf Blauenfeldt, om den 60-årige kvinde, hvis komplikationer først gav mening, da de blev sammenholdt med, at hun for nylig var blevet vaccineret mod COVID-19 med vaccinen fra AstraZeneca.Foto: Kåre Viemose

Rolfs opdagelse fik Sundhedsstyrelsen til at skrotte AstraZenecas COVID-19-vaccine Her er fortællingen om den 36-årige reservelæge Rolf Blauenfeldt, der opdagede det første tilfælde af VITT i Danmark. Hans indberetning om mulige bivirkninger var stærkt medvirkende til, at AstraZenecas COVID-19-vaccine blev fjernet fra det danske og norske vaccineprogram.

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Prøv Kommunal Sundhed gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få fri digital adgang til alle artikler på Kommunal Sundhed i fire uger. Du modtager også vores nyhedsbrev tirsdag og torsdag, med de seneste nyheder og historier fra det nære sundhedsvæsen. Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.


Allerede bruger? Log ind