Regionsformand: Kommunernes psykiatriske botilbud er ikke gode nok Region Hovedstadens formand Sophie Hæstorp Andersen (S) revser kommunerne for pludselig at sende mange flere af deres socialpsykiatriske bosteders mest udadreagerende beboere til regionens bosteder uden at varsle et øget behov og uden at ville bruge flere penge selv.

Region Hovedstadens socialpsykiatriske bosteder Lunden, Orion og Skovvænget har pludselig fået ventelister, og det ærgrer regionsrådsformand Sophie Hæstorp Andersen (S). Hendes gæt er, at det øgede pres på regionens bosteder er udløst af drabssagen på bostedet Lindegården under Københavns Kommune, hvor en udadreagerende og svært misbrugende beboer i foråret slog en medarbejder ihjel.   »Vi oplever, at kommunerne på grund af bl.a. drabssagen på bostedet Lindegården har fået rigtig travlt med at henvise borgere til vores socialpsykiatriske botilbud. Det betyder,...

Prøv Kommunal Sundhed gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få fri digital adgang til alle artikler på Kommunal Sundhed i fire uger. Du modtager også vores nyhedsbrev tirsdag og torsdag, med de seneste nyheder og historier fra det nære sundhedsvæsen. Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.