Praktiserende læger der senest i august 2019 er fyldt 65 år, kan nu blive fritaget for akkreditering. Det er PLO og Regionernes Lønnings- og Takstnævn (RLTN) indgået en aftale om, fremgår det af en fælles pressemeddelelse. Det betyder, at praktiserende læger, der ellers havde planlagt at stoppe, vil blive tilbudt praktisk bistand fra regionernes kvalitetskonsulenter til at gennemføre den obligatoriske akkreditering, der blev aftalt som en del af overenskomsten for almen praksis i 2014. »Vi ved, at akkreditering for en...

STPS-direktør deler ikke lægernes modvilje mod forbeholdt virksomhedsområde for sygeplejersker Læger og sygeplejersker er stadig uenige, om sygeplejersker skal have et forbeholdt virksomhedsområde. Lægeforeningen peger på problemer for patientsikkerheden og risiko for unødvendigt ekstraarbejde for læger. Direktøren for Styrelsen for Patientsikkerhed (STPS) forstår ikke postyret.
Skriv en kommentar
Studie kortlægger ældres udfordringer ved håndtering af medicin Ældre borgere er ofte i behandling med mere end en håndfuld lægemidler på samme tid. Nyt dansk studie kortlægger, hvad der bekymrer de ældre i forhold til deres medicinhåndtering, og hvordan læger muligvis kan hjælpe deres patienter til ikke at være nervøse for at komme til at gøre noget forkert.
Skriv en kommentar
Jonatan Schloss: Robusthedskommissionen og de problemer, den ikke løser Jeg tvivler på, at en robusthedskommission, hvor blandt andet fagforeninger, KL og Danske Regioner sidder med, kan levere de løsninger, der kan løse de store udfordringer, som sundhedsvæsenet står midt i, skriver Jonatan Schloss, direktør for Komponent.
Skriv en kommentar
Nye tal: Markant flere plejehjem får tilknyttet faste læger Tal fra Danske Regioner viser, at 83 pct. af landets plejehjem nu har en fast plejehjemslæge tilknyttet. Det vækker glæde i PLO. Opgørelsen afslører dog også en geografisk skævhed i udbredelsen af ordningen.
Skriv en kommentar
PLO og regionerne indgår ny aftale om dosispakket medicin En ny aftale om dosispakket medicin skal være med til at aflaste kommunerne. Aftalen er indgået mellem Danske Regioner og de praktiserende læger.
Skriv en kommentar
Studie: Almen praksis behandler hovedpine med henvisninger, triptaner og opioider Det er hver anden patient med hovedpine, som bliver henvist til en neurolog, viser et studie om behandling af hovedpine i almen praksis."
Skriv en kommentar
Kræftbehandling: Ny strategi- og handleplan skal se på tværs af sundhedsvæsenet Det tværsektorielle samarbejde, som skal styrke kvaliteten af forløbene for kræftpatienter på tværs af kommuner, almen praksis og hospitaler, har fået en mere fremtrædende plads i et udkast til en ny strategi- og handlingsplan fra Danske Multidisciplinære Cancer Grupper, DMCG. Udkastet skal diskuteres på DMCG's repræsentantskabsmøde senere i november.
Skriv en kommentar
PLO-formand: Almen praksis skal i højere grad bidrage til lighed i sundhed Skal det være muligt at give mere tid til de patienter med størst behov, så kræver det dog flere praktiserende læger end i dag. Det understreger PLO’s formand forud for åbningen af årets Lægedage.
Skriv en kommentar
Diabetesprojekt tager et tværsektorielt populationsansvar Et tværsektorielt samarbejde i hovedstaden er lykkedes med at skabe et tættere samarbejde om borgere med type 2-diabetes. Sammen har parterne taget et populationsansvar, hvor specialisternes viden på hospitalet bliver bragt ud til almen praksis og kommuner. Metoden kan med fordel tages op i sundhedsklyngerne og udbredes til andre sygdomsområder.
Skriv en kommentar
Tværsektorielt projekt tester indlæggelser i hjemmet Et tværsektorielt samarbejde i Midtjylland undersøger indlæggelse af akut syge ældre i hjemmet, hvor kommunale sygeplejersker behandler og sparrer med sygehuslæger, der er behandlingsansvarlige. Håbet er, at løsningen er til gavn for de ældre og er billigere for sundhedsvæsenet.
Skriv en kommentar