En åben telefonisk kontakt mellem hjemmesygeplejersker og hospital har været en af grundene til, at Randers-, Norddjurs-, Syddjurs- og Favrskov kommuner og Regionshospital Randers har skabt en bedre overgang for patienter med lårbensbrud, når de udskrives til kommunale plejecentre. I de seneste to år har de fire kommuner og hospitalet kørt et projekt, som er mundet ud i ‘Randersmodellen’. Nøgleordene er opfølgning, observation og samarbejde. »Et hoftenært lårbensbrud er farligt for ældre patienter, så et godt samarbejde med kommunerne er...
Kommuner og region styrker samarbejde om rehabilitering af kræftpatienter Randers, Norddjurs, Syddjurs og Favrskov kommuner har sammen med Regionshospitalet Randers ændret praksis for at få flere kræftpatienter i rehabilitering.
Skriv en kommentar
Hurtig indsats i Randers skal afhjælpe unødige indlæggelser Ved at stille specialister til rådighed for ældre og kronisk syge indenfor 48 timer, vil Regionshospitalet i Randers undgå at ældre og kronikere unødigt optager hospitalets senge.
Skriv en kommentar
Tværfaglige teams er kommet godt fra start i Syddjurs En række begyndervanskeligheder skabte forvirring, da Syddjurs Kommune indledte forsøg med borgernære teams. Nu er arbejdet blevet bedre, og SOSU-hjælper Kia Dahl Sørensen går endnu gladere på arbejde og oplever mere tilfredse borgere.
Skriv en kommentar
Odense og Nordfyns kommuner i nyt akutsamarbejde Nordfyns Kommune kan fremover trække på kompetencerne i Akutteam Odense, når kommunen har patienter, der skal modtage IV-behandling i eget hjem efter indlæggelse.
Skriv en kommentar
Nordjysk projekt reducerer genindlæggelser med 20 pct. En ansættelse af en forløbskoordinerende sygeplejerske og epikriser i hånden ved udskrivelse er nogle af de tiltag, der har hjulpet med at reducere antallet af indlæggelser i Aalborg Kommune.
Skriv en kommentarMidtjyske kommuner vil løfte kvalitet af hjerterehabilitering 12 kommuner deltager i et tværkommunalt udviklingsprojekt, der skal udvikle de metoder, som kommunerne anvender i deres indsats for borgere med en kronisk hjertesygdom.
Skriv en kommentar
Ambulante forløb er en succes hos indlæggelsestruede borgere Medicinsk Afdeling på Regionshospitalet Randers har succes med et nyt hurtigt ambulant forløb for indlæggelsestruede borgere. De ambulante forløb øger både tryghed og tilfredshed blandt de berørte patienter og giver plads til flere patienter i fremtiden.
Skriv en kommentar
Kommuner og civilsamfund samarbejder om at forbedre børns trivsel og sundhed Fem kommuner undersøger, hvordan systemorienteret samarbejde mellem kommuner og civilsamfund kan fremme børns sunde bevægelsesvaner.
Skriv en kommentar
Nomineret til Den Gyldne Tråd 2024: »Nøglen til succes ligger på det udøvende ledelsesniveau« Hemmeligheden bag succesen med det tværsektorielle initiativ HjerteFyn er, at de udøvende ledere fra starten har været tovholdere på at sikre hjertepatienter et sammenhængende forløb af høj og ensartet kvalitet. HjerteFyn er et af tre nominerede intitiativer til ‘Den Gyldne Tråd’ 2024, som hylder det tværsektorielle samarbejde i det nære sundhedsvæsen.
Skriv en kommentar
Efter ønske fra elever: I Randers har de skruet op for seksual-undervisningen i udskolingen I Randers Kommune ønsker folkeskoleeleverne mere og bedre seksualundervisning, og det fører nu til, at kommunen har forstærket sin oplysningsindsats i udskolingen.
Skriv en kommentar
Opsøgende sygeplejersker i Vejle finder somatiske sygdomme hos socialt udsatte Udsatte borgere i Vejle Kommune bliver tilbudt at få en sundhedsscreening for fysiske sygdomme. Her finder sygeplejersken næsten altid en afvigelse. Ambitionen er at forebygge sygdomme og understøtte borgerne til at leve det liv, de ønsker.
Skriv en kommentar