Ung, sårbar og utilpasset. En helt særlig patientgruppe kan give praktiserende læger grå hår på hovedet og være kimen til megen frustration. For hvordan undgår man, at den unge bliver væk i stolelegen mellem almen praksis, psykiatri og kommune? Lene Agersnap er praktiserende læge, og hun leder i forbindelse med de praktiserende læger og deres personales årlige efteruddannelseskonference, Lægedage, kurset ‘Gråzoneunge: Hvem hjælper Peter?’, der med oplæg fra bl.a. en erfaren udviklingskonsulent samt en speciallæge i børne- og ungdomspsykiatri skal stille skarpt...

PLO og Danske Regioner enige om overenskomst: Her er hovedtrækkene Ny et-årig overenskomstaftale tilfører almen praksis en samlet merøkonomi på 431 mio. kr., som især skal gå til at imødekomme den øgede efterspørgsel efter egen læge og udfordringer med lægedækningen. Aftalen kan dog ikke stå alene i forsøget på at sikre læger nok i hele landet, understreger PLO-formand.
Skriv en kommentar
Ældredirektør og praksislæge er enige: Samarbejde mellem kommuner og almen praksis er afgørende Hos kommunerne og de praktiserende læger, er der enighed om, at nøglen til et mere velfungerende sundhedsvæsen ligger i at styrke det nære samarbejde i primærsektoren. Ikke ved at lægge hele sundhedsvæsenet under ét.
Skriv en kommentar
Lægeforeninger advarer: Forhøjede patienttal kan få læger til at opgive deres praksis Sundhedsstrukturkommissionens forslag om, at praktiserende læger med mange syge patienter skal have færre patienter end deres kolleger, møder bred opbakning i sundhedsvæsenet. Men hvordan det skal ske, er der dog stor uenighed om, viser høringssvar til Indenrigs- og Sundhedsministeriet.
Skriv en kommentar
To nordjyske kommuner er beredte til at indlægge multisyge borgere hjemme Thisted og Morsø kommuner kan i et nyt projekt indlægge udvalgte borgere hjemme. Erfaringerne er foreløbigt sparsomme, men frontpersonale er glade for at kunne give ældre borgere en mere tryg behandling.
Skriv en kommentar
Nomineret til Den Gyldne Tråd 2024: »Det er første gang, jeg har oplevet, at uanset, hvilken bold man kaster, så bliver den grebet« Ikke nok med at et innovativt samarbejde mellem Middelfart Kommune, almen praksis og Sygehus Middelfart reducerer antallet af indlæggelser blandt kommunens ældre, det lægger også kilometer til akutsygeplejerskernes arbejdsglæde. Samarbejdet er et af tre nominerede initiativer til ‘Den Gyldne Tråd’ 2024, som hylder det tværsektorielle samarbejde i det nære sundhedsvæsen.
Skriv en kommentar
Københavns sårbare borgere skal have fast læge Et flertal af Københavns Kommunes politikere vil give alle større botilbud i byen en fast læge tilknyttet for at flere sårbare borgere får lettere kontakt til lægen og dermed bedre sundhed.
Skriv en kommentar
Selvom rekordmange uddanner sig til speciallæge i almen medicin, halter det fortsat i yderområderne I en længere årrække har der været massiv mangel på praktiserende læger, men nu uddanner flere sig til speciallæger i almen medicin. Dog er tilgangen ikke særlig stor i yderområderne som den f.eks. er i Region Sjælland.
Skriv en kommentarSygehusets læger rykker helt ud til borgerne Medicinsk afdeling på Sjællands Universitetshospital i Køge har siden årsskiftet sendt speciallæger ud til de midlertidige døgnpladser i flere kommuner.
Skriv en kommentar
Omlægning af speciallægeuddannelsen i almen medicin skal styrke lægedækningen Uddannelseslæger skal fremover bruge op til et halvt år ekstra i almen praksis som led i deres hoveduddannelse for at bidrage til bedre lægedækning.
Skriv en kommentar
Sundhedsstyrelsen glæder sig over høj tilslutning til vaccinationsprogram Der er blevet givet flere end 2,5 mio. vacciner i løbet af vinterhalvårets vaccinationsprogram mod COVID-19 og influenza, der fandt sin afslutning i denne uge. Sundhedsstyrelsen glæder sig over den høje tilslutning, mens praktiserende læge Niels Dreisler er bekymret for, om organiseringen af årets indsats også er kommet de svageste patienter til gavn.
Skriv en kommentar
Kræftens Bekæmpelse ønsker bedre sektorovergange for kræftpatienter Der er behov for bedre sammenhæng mellem de forskellige sektorer, lyder det fra Kræftens Bekæmpelse. Derfor har foreningen offentliggjort 10 anbefalinger til Sundhedsstrukturkommisionen.
Skriv en kommentar