Overlevelse stiger markant med førstehjælp 400 pct. eller tre gange så mange overlever i dag hjertestop i forhold til for 13 år siden, hvis de får livreddende førstehjælp, inden ambulancen ankommer.

Nye tal fra Dansk Hjertestopregister viser, at danskerne er blevet bedre til at yde førstehjælp, og netop det kan nu aflæses direkte i overlevelsesstatistikkerne, hvor de nye tal dokumenterer, at det går fremad. I 65 pct. af tilfældene med hjertestop uden for hospitalerne, er der danskere, der træder til og yder livreddende førstehjælp, inden ambulancen når frem. De netop offentliggjorte tal fra 2013 viser dermed en fortsat forbedring i forhold til tidligere år. Statistikken viser en stor forskel i overlevelsesraten....

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Prøv Kommunal Sundhed gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få fri digital adgang til alle artikler på Kommunal Sundhed i fire uger. Du modtager også vores nyhedsbrev tirsdag og torsdag, med de seneste nyheder og historier fra det nære sundhedsvæsen. Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.


Allerede bruger? Log ind