Kære læser

For første gang holder Kommunal Sundhed konferencen ‘Den Gyldne Tråd’ 2. maj i København, hvor vi sætter spotlys på de initiativer, der gør hverdagen i det nære sundhedsvæsen bedre. 

Bliv klogere på, hvordan kommuner bruger dosispakket medicin, møder borgere via skærmbesøg eller laver bedre rute- og vagtplanlægning ved hjælp af kunstig intelligens. 

Bliv inspireret af de nominerede projekter til initiativprisen ‘Den Gyldne Tråd’ og få dommerkomiteens kommentarer og vurderinger til, hvorfor netop disse tre projekter er nytænkende og bør udbredes til resten af sundhedsvæsenet.

Dagens faglige ordstyrer er Jonatan Schloss, kommunaldirektør, Egedal Kommune, og tidligere direktør, Komponent og Jesper Bernstorf Jensen, ansv. chefredaktør, Kommunal Sundhed.

Hvis du tilmelder dig inden 1. april 2024, får du early bird-pris. Se programmet og tilmeld dig her.  

Jeg håber, vi ses til konferencen i maj.

Med venlig hilsen

Jesper Bernstorf Jensen

Ansv. chefredaktør

Kommunal Sundhed og Dagens Medicin

Annonce

Leder gav ufaglært medarbejder modet til at uddanne sig

Shazin Naveed har efter fem års arbejde som ufaglært på et plejehjem taget en uddannelse som social- og sundhedshjælper. Hun tænker allerede på at læse videre. Det var ikke sket uden et kæmpe puf fra hendes leder gennem mange år. Og hjælp fra Københavns Kommune.

FOA anbefaler ja til nye overenskomster

Et stort flertal i FOA’s hovedbestyrelse rådgiver medlemmerne til at stemme overenskomsten igennem. Det er et historisk godt resultat, siger forbundsformand Mona Striib.

Sundhedsaftaler er faldet på plads

Sundhedsstyrelsen har godkendt de fem sundhedsaftale, som beskriver, hvordan regioner og kommuner vil samarbejde om fælles borgerforløb til og med 2027.

Annonce

Kritik om forråelse i Hvidovre Kommune skal belyses

Økonomiudvalget i Hvidovre Kommune vil nu drøfte sin borgerrådgivers årsrapport, som peger på en forråelse blandt kommunens medarbejdere. »Vi ser meget alvorligt på den kritik, der rejses i borgerrådgiverens årsberetning,« siger kommunaldirektør.

Hvem fortjener Den Gyldne Tråd 2024?

Kommunal Sundhed hædrer igen i år årets bedste, nye initiativ i det nære sundhedsvæsen med prisen Den Gyldne Tråd. Indstil din kandidat senest 3. april her.

Tabubelagt: Hvorfor er det så svært at tale om dårlige tænder hos ældre?

En følelse af skam blandt de ældre og blufærdighed hos de ansatte kan gøre det svært at tale om dårlige tænder hos ældre borgere. Et nyt studie fra KU viser, at det står særdeles sløjt til med selv helt basal dokumentation for borgernes tandproblemer. Derfor bør ældres tænder indgå som en systematisk del af ældreplejens arbejde, lyder anbefalingen.

Se flere jobs