»Her er tale om et meget potent og vanedannende stof, som kan have helt uoverskuelige konsekvenser for dem, der ender i et misbrug,« siger Anders Winnerskjold (S).

Ny aarhusiansk handleplan skal forebygge unges brug af opioider I den østjyske kommune har man i de seneste måneder oplevet en bekymrende stigning i unges brug af opioider. En ny plan har fokus på tidlig opsporing og forebyggelse.

Frontmedarbejdere i Aarhus Kommunes rusmiddelbehandlingstilbud har været bekymrede længe.  I de seneste måneder har de nemlig kunnet berette om en stigning i antallet af unge, som bruger opioider – i høj grad stoffet Tramadol. Det kan blandt andet ses ud fra det faktum, at flere og flere unge kommer i behandling for opioidmisbrug.  Nu har kommunen lanceret en handleplan, der dels skal styrke behandlingstilbuddene for opioidmisbrug, og dels fokusere på forebyggelse og opsporing. Det skriver Aarhus Kommune i en pressemeddelelse.  ...

Prøv Kommunal Sundhed gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få fri digital adgang til alle artikler på Kommunal Sundhed i fire uger. Du modtager også vores nyhedsbrev tirsdag og torsdag, med de seneste nyheder og historier fra det nære sundhedsvæsen. Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.