91 pct. af de mennesker med psykiske lidelser, som har medvirket i en undersøgelse, som KORA har gennemført som et led i landsindsatsen EN AF OS, angiver at have oplevet at blive diskrimineret eller negativt forskelsbehandlet. I alt har 1.269 personer med psykisk sygdom inde på livet besvaret et spørgeskema. Unge mennesker og kvinder er overrepræsenterede i undersøgelsen. I undersøgelsen spørges deltagerne, om de har oplevet diskrimination eller negativ forskelsbehandling på i alt 21 forskellige livsområder. Det gælder f.eks. på arbejdsmarkedet, i...

Herning skaber holdbare mandefællesskaber Mange kommuner etablerer forløb for mænd for at styrke deres sundhed, men det er ikke så tit, at mændene holder sammen efter forløbet. I Herning har mandefællesskaberne vist sig at være holdbare igennem flere år, og det skyldes bl.a. længden på forløbet, mener tovholder Elsebeth Houe.
Skriv en kommentar
På Folkemødet kaldes uligheden i sundhed for et ‘vildt problem’: Men hvad betyder det? Torsdag formiddag var en række politikere, interessenter, forskere og embedsmænd gået sammen for alvor at forstå og diskutere, hvad uligheden i danskernes sundhed kan få af konsekvenser, hvis der ikke handles.
Skriv en kommentar
Småbørnsfamilier får hurtigt hjælp i Aalborg Forældre til børn under 12 år i Aalborg Kommune kan du snart gå direkte ind fra gaden og få råd om sit barns udvikling og sundhed.
Skriv en kommentar
Kommunernes tilskud til tandpleje for udsatte borgere er for bøvlet at søge Borgere med en lav indkomst kan søge om kommunal hjælp til tandpleje, men ansøgningsprocessen er alt for bureaukratisk for målgruppen, siger forskere og tandlæger. Dårlige tænder er med til at holde folk ude af arbejdsmarkedet.
Skriv en kommentar
KLAPjob og kommuner samarbejder om job til førtidspensionister med udviklingshandicap Beskæftigelsesindsatsen KLAPjob skaffer sammen med kommunerne beskæftigelse til førtidspensionister med eksempelvis autisme, ADHD eller erhvervet hjerneskade. Jobbene giver borgerne livskvalitet, siger virksomhedskonsulent.
Skriv en kommentar
Midlertidige sengepladser giver tid og ro til patienter med misbrug og psykisk lidelse Holstebro Kommune og Regionspsykiatrien Vest har i et projekt haft to midlertidige psykiatriske omsorgspladser til borgere med psykisk lidelse og samtidigt misbrug. Her får borgerne basal omsorg og hjælp til at koordinere aftaler i systemet.
Skriv en kommentar
Sønderborg vil åbne Folketingets øjne for budgetproblemer på det specialiserede voksenområde Økonomiaftalen for 2023 dækker ikke kommunernes stigende udgifter til det specialiserede socialområde, mener udvalgsformand i Sønderborg. Han har sammen med borgmesteren anmodet om foretræde for Folketingets Social- og Ældreudvalg.
Skriv en kommentar
Regeringen vil indføre specialeplanlægning på det højt specialiserede socialområde En specialeplanlægning skal sikre, at børn og voksne får den rette hjælp på det højt specialiserede socialområde. KL bakker op om initiativet, men savner flere penge.
Skriv en kommentarFlere hovedstadskommuner kan nu blive del af succesfuldt samarbejde med fokus på mistrivsel blandt børn og unge Det tværsektorielle samarbejde ‘STIME’ mellem Region Hovedstadens Psykiatri og syv kommuner har givet børn og unge bedre trivsel. Nu kan endnu flere kommuner i hovedstaden deltage i samarbejdet.
Skriv en kommentar
Danskernes sundhed går i den forkerte retning Sundhedsprofilen 2021 er offentliggjort, og den viser, at danskernes generelle sundhed udvikler sig negativt. Specielt er der problemer med mental trivsel, overvægt og ulighed i sundhed.
Skriv en kommentar