Ni ud af ti psykisk syge oplever forskelsbehandling Langt de fleste mennesker med psykiske lidelser har oplevet negativ forskelsbehandling i en eller anden grad, inden for det seneste år.

91 pct. af de mennesker med psykiske lidelser, som har medvirket i en undersøgelse, som KORA har gennemført som et led i landsindsatsen EN AF OS, angiver at have oplevet at blive diskrimineret eller negativt forskelsbehandlet. I alt har 1.269 personer med psykisk sygdom inde på livet besvaret et spørgeskema. Unge mennesker og kvinder er overrepræsenterede i undersøgelsen. I undersøgelsen spørges deltagerne, om de har oplevet diskrimination eller negativ forskelsbehandling på i alt 21 forskellige livsområder. Det gælder f.eks. på arbejdsmarkedet, i...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Prøv Kommunal Sundhed gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få fri digital adgang til alle artikler på Kommunal Sundhed i fire uger. Du modtager også vores nyhedsbrev tirsdag og torsdag, med de seneste nyheder og historier fra det nære sundhedsvæsen. Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.


Allerede bruger? Log ind