Kommuner har fået for lidt i bloktilskud Danmarks Statistiks vurderinger af befolkningstallet i landets kommuner påvirker fordelingen af bloktilskud, så flere års fejlberegninger har medført skævt tilskud til bl.a. Allerød Kommune.

Danmarks Statistik vil kigge deres egen metode til beregning af befolkningsudvikling efter i sømmene. Det skyldes en klage fra Allerød Kommune, der over flere år har fået beregnet deres befolkningsudvikling forkert, og derfor har fået færre penge i bloktilskud, end de var berettiget til. En tommerfingerregel siger, at kommunen mister cirka fire mio. kr. i bloktilskud for hver 100 mennesker, Danmarks Statistik skyder forkert, og fra 2014-2015 beregnede Danmarks Statistik, at Allerød Kommune ville blive 158 personer færre – i stedet steg...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Prøv Kommunal Sundhed gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få fri digital adgang til alle artikler på Kommunal Sundhed i fire uger. Du modtager også vores nyhedsbrev tirsdag og torsdag, med de seneste nyheder og historier fra det nære sundhedsvæsen. Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.


Allerede bruger? Log ind