Der er netop indgået budgetaftale i landets største kommune, og her har Sundheds- og Omsorgsforvaltningen sikret sig knap 50 mio. kr. til en række initiativer på sundhedsområdet. Mest markant er de 22 mio. kr. til at styrke det specialiserede rehabiliteringsområde. Kommunerne har løbende overtaget flere og mere komplicerede rehabiliteringsopgaver fra hospitalerne, blandt andet på hjerneskadeområdet. Der bliver også afsat over 10 mio. kr. til at fortsætte arbejdet med at implementere sundhedsaftalen mellem Region Hovedstaden og kommunerne, hvilket blandt andet indebærer et fortsat fokus på...

Stresstilbud bringer borgere tættere på arbejdsmarkedet i København Evaluering af stressklinikkerne i Københavns Kommune viser, at over halvdelen, der har gennemført et forløb enten er kommet tættere på arbejdsmarkedet eller har fastholdt arbejde eller uddannelse.
Skriv en kommentar
Mænd med kræft får nyt mødested i København Center for Kræft & Sundhed indvier i denne uge et mødested for mænd, der har – eller har haft – kræft. Her skal tingene foregå på mændenes præmisser.
Skriv en kommentar
Danmarks seks største kommuner vil have flere kommunale læger De seks største kommuner står bag et fælles udspil om fremtidens sammenhængende sundhedsvæsen, hvor samarbejdet med almen praksis bør spille en større rolle.
Skriv en kommentarNu skal Københavns ældre spille bold Alle København Kommunes aktivitetscentre skal fremover tilbyde boldspilsbaserede holdspil til gæsterne, hvis det står til sundheds- og Omsorgsborgmester Ninna Thomsen (SF), der vil udbrede resultaterne fra et succesfuldt forskningsprojekt.
Skriv en kommentar
Sundhedstjek skal give sunde teenagere i København I nyt pilotprojekt vil Københavns Kommune give et særligt sundhedstjek til elever i 9. klasse for at se, om det kan forebygge mistrivsel.
Skriv en kommentar
Nomineret til Den Gyldne Tråd 2024: Langt sejt træk kan nu aflæses i diabetestal Efter ni år kan resultaterne i Tingbjerg Changing Diabetes begynde at aflæses på bundlinjen. Til stor glæde for forskningsleder Paul Bloch, der i øjeblikket arbejder på en udbredelsesmodel. Initiativet er et af tre nominerede til ‘Den Gyldne Tråd’ 2024, som hylder det tværsektorielle samarbejde i det nære sundhedsvæsen.
Skriv en kommentar
Københavns Kommune udvider indsats mod psykisk mistrivsel ‘Mind My Mind’-programmet har gennem tre år har haft succes med at bekæmpe psykisk mistrivsel hos børn og unge. Nu udvides det til hele Københavns Kommune, og på sigt skal det indføres i alle landets kommuner.
Skriv en kommentarFlere unge får seksuelt overførte sygdomme Sygdomme som klamydia, syfilis og gonorré er i kraftig vækst i hele landet og rammer især unge i hovedstadsområdet.
Skriv en kommentar
København får nyt center for lungesygdomme Københavns Kommune har frem mod 2027 afsat 17 mio. kr. til et nyt center for lungesygdomme. Centeret skal løfte kvaliteten af de forebyggende og rehabiliterende indsatser på området i en by, hvor luftkvaliteten er dårligere end andre steder i landet.
Skriv en kommentar
Diabetesprojekt tager et tværsektorielt populationsansvar Et tværsektorielt samarbejde i hovedstaden er lykkedes med at skabe et tættere samarbejde om borgere med type 2-diabetes. Sammen har parterne taget et populationsansvar, hvor specialisternes viden på hospitalet bliver bragt ud til almen praksis og kommuner. Metoden kan med fordel tages op i sundhedsklyngerne og udbredes til andre sygdomsområder.
Skriv en kommentarNyt sundhedshus skaber større sammenhæng I Vordingborg Kommune samler man region, kommune og læger under samme tag i nyt sundhedshus.
Skriv en kommentar