Det er en stor hjælp for udsatte borgere i Aarhus at få en frivillig med sig, når de går til lægen eller på sygehuset. Tilbuddet kommer fra foreningen Social Sundhed, skriver dr.dk. Foreningen har 50 frivillige, der tilbyder at tage med udsatte borgere til lægen og på sygehuset. Førtidspensionist Janus Ørbæk Holmgaard har benyttet sig af tilbuddet. »Nogle gange får man så meget information, at det kan det være svært at håndtere. Hvad var det, lægen sagde, jeg skulle huske til næste...

Læger: Manglende sammenhængskraft øger uligheden i sundhed Trods flere alarmerende rapporter bliver uligheden i sundhed i Danmark ved med at stige. En af faktorerne er, at multisyge og socialt udsatte bliver tabt mellem systemer og sektorer. En praktiserende læge i Nysted på Lolland har måske udviklet en løsning.
Skriv en kommentar
Frivillige brobyggere skal skabe lighed i sundhed på Sjælland Et stort, tværsektorielt samarbejde med hjælp fra frivillige skal gøre det nemmere for borgere at navigere i et komplekst sundhedsvæsen
Skriv en kommentar
Sociale henvisninger skal hjælpe ældre ud af ensomheden To praktiserende læger har efter et langt tilløb fået gang i en ordning med sociale henvisninger i deres lokalområde i Københavns Kommune. Idéen er at få metoden udbredt til alle voksne over hele landet.
Skriv en kommentar
Berørte familier er med til at forme fremtidens børne- og ungdomspsykiatri i Nordjylland Patient og hans far har været med til at udvikle netværksmodellen Familiens Team, der er en central del af det stort anlagte psykiatriprojekt i Region Nordjylland. Når projektet er slut om fem år, håber Thisted Kommunes PPR-leder Trine Ritter, at familierne vil sige, at de blev lyttet til. »I dag hører vi desværre ofte, at de siger: De glemte at spørge os,« siger hun.
Skriv en kommentar
Efter stor økonomisk indsprøjtning: Kan Nordjylland bremse stigningen af børn og unge med mistrivsel? Region Nordjylland og en række forskere skal i samarbejde med fire kommuner undersøge, hvordan børn og unge i psykisk mistrivsel eller med psykisk sygdom kan få hurtigere og bedre hjælp. Håbet er især at knække koden til et veltilrettelagt og overskueligt forløb på tværs af sektorer.
Skriv en kommentar
Københavns sårbare borgere skal have fast læge Et flertal af Københavns Kommunes politikere vil give alle større botilbud i byen en fast læge tilknyttet for at flere sårbare borgere får lettere kontakt til lægen og dermed bedre sundhed.
Skriv en kommentar
På Folkemødet kaldes uligheden i sundhed for et ‘vildt problem’: Men hvad betyder det? Torsdag formiddag var en række politikere, interessenter, forskere og embedsmænd gået sammen for alvor at forstå og diskutere, hvad uligheden i danskernes sundhed kan få af konsekvenser, hvis der ikke handles.
Skriv en kommentar
Reportage: Asylcenterlæge i krigstid Patienterne er bl.a. ukrainske og syriske flygtninge, men det lægelige arbejde på Asylcenter Vesthimmerland minder på mange måder om arbejdet i almen praksis. De sproglige og kulturelle barrierer kalder dog på ekstra tålmodighed og – nogle gange – en bestemt tone.
Skriv en kommentar
Kommuner mærker flygtningestrøm: Fra to til seks asylcentre på få uger Tilstrømning af ukrainske flygtninge har skabt en speciel sundhedsfaglig opgave i store dele af Danmark, eksempelvis i Nord-, Midt- og Vestjylland, hvor man på få uger skalerer antallet af asylcentre fra to til seks. De almene lægefalige kompetencer deles mellem centrene, der primært bemandes af sygeplejersker.
Skriv en kommentar
Sundhedsminister vil udjævne ulighed med større frihed til kommunerne Ifølge Magnus Heunicke (S) er regeringen langtfra færdig med at sætte ind over for problemerne med ulighed i sundhed i Danmark, forklarer han i et skriftligt svar.
Skriv en kommentar
Forsker: Heunickes forslag ændrer uendelig lidt Sundhedsministerens fremlagte politik, der skal udjævne danskernes ulighed i sundhed, har stort set ingen effekt, vurderer professor Signild Vallgårda.
Skriv en kommentar