Genoptræningsrobotten ’Robert’ kan ifølge producenten sikre sundhedspersonalet et bedre arbejdsmiljø med færre tunge løftFoto: Life Science Robotics (modelfoto)

Genoptræningsrobot er klar til test Danske robotfirma har sendt genoptræningsrobot til test på Odense Universitetshospital. Kommuner får robotten til test senere på året.

Det danske robotfirma Life Science Robotics har igangsat test af genoptræningsrobotten ’Robert’, der ifølge firmaet kan »bidrage til at reducere komplikationer for patienter både på kort og på lang sigt, så de får en kortere indlæggelse og et kortere rehabiliteringsforløb«. Sygeplejerske Carina Lykke Jensen fik ideen om at udvikle en genoptræningsrobot til træning til sengeliggende og immobile patienter, fordi hun i sit daglige arbejde kunne konstatere, at patienterne ikke fik tilstrækkelig genoptræning. Selve udviklingen af robotten har hun gennemført sammen med sin...

Prøv Kommunal Sundhed gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få fri digital adgang til alle artikler på Kommunal Sundhed i fire uger. Du modtager også vores nyhedsbrev tirsdag og torsdag, med de seneste nyheder og historier fra det nære sundhedsvæsen. Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.