Forskere guider til at begrænse medicinforbrug hos ældre En gruppe australske forskere har lavet konkrete guidelines, der skal hjælpe læger og ældre patienter med i fællesskab at begrænse den ældres medicinindtag.

Trods et stigende fokus på problemerne med polyfarmaci hos ældre, får mange ældre stadig store mængder medicin og i Danmark har især Apotekerforeningen gjort sig til fortaler for at tilbyde medicingennemgang. Et studie blandt 760 ældre på svenske plejehjem har vist, at der i gennemsnit blev brugt 8,6 lægemidler per beboer, mens 37 pct. brugte mindst 10 lægemidler regelmæssigt. I et nyt studie publiceret i British Medical Journal har en gruppe australske forskere set nærmere på, hvordan en medicingennemgang kan bruges af læger og...

Prøv Kommunal Sundhed gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få fri digital adgang til alle artikler på Kommunal Sundhed i fire uger. Du modtager også vores nyhedsbrev tirsdag og torsdag, med de seneste nyheder og historier fra det nære sundhedsvæsen. Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.