De mange operationer som følge af akutplanen kommer til at give ventelister, varsler sundhedsminister Sophie Løhde (V).

Der er gang i operationerne på landets hospitaler, men minister varsler fremtidige ventelister Nye tal fra Danske Regioner viser, at aktiviteten på landets operationsstuer er steget med ti procent siden sidste år. Men ifølge sundhedsminister Sophie Løhde (V) kan vi ikke forvente samme tempo fremover.

I februar indgik regeringen og Danske Regioner en aftale om en akutplan. Ambitionen var, at få gang i de operationer, der blev udskudt på grund af COVID-19. Egentlig var målet at øge aktiviteten med tre procent, men i årets første kvartal er det lykkedes at øge aktiviteten med hele ti procent.  Trods tempoet varslede sundhedsminister Sophie Løhde (V) inden et møde med regionerne i går onsdag, at danskerne skal forvente længere ventelister i en periode, inden ‘kurven knækker’. Det skriver...

Prøv Kommunal Sundhed gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få fri digital adgang til alle artikler på Kommunal Sundhed i fire uger. Du modtager også vores nyhedsbrev tirsdag og torsdag, med de seneste nyheder og historier fra det nære sundhedsvæsen. Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.