Dansk Erhverv mener, at det er nødvendigt at opløse det monopol, som de praktiserende læger sidder på via ydernummerstrukturen, hvor det kun er lægerne, der kan erhverve sig et ydernummer. Det skriver Katrina Feilberg, sundhedspolitisk chefkonsulent i Dansk Erhverv, i en kommentar på Berlingske. Dansk Erhverv mener, at forretningsgangen, når en læge skal slå sig ned med praksis ethvert sted i Danmark, er tung. Og sammen med den generelle demografiske udvikling er dette formentlig en af de største årsager til, at lægemanglen...

PLO og regionerne indgår ny aftale om dosispakket medicin En ny aftale om dosispakket medicin skal være med til at aflaste kommunerne. Aftalen er indgået mellem Danske Regioner og de praktiserende læger.
Skriv en kommentar
Studie: Almen praksis behandler hovedpine med henvisninger, triptaner og opioider Det er hver anden patient med hovedpine, som bliver henvist til en neurolog, viser et studie om behandling af hovedpine i almen praksis."
Skriv en kommentar
Kræftbehandling: Ny strategi- og handleplan skal se på tværs af sundhedsvæsenet Det tværsektorielle samarbejde, som skal styrke kvaliteten af forløbene for kræftpatienter på tværs af kommuner, almen praksis og hospitaler, har fået en mere fremtrædende plads i et udkast til en ny strategi- og handlingsplan fra Danske Multidisciplinære Cancer Grupper, DMCG. Udkastet skal diskuteres på DMCG's repræsentantskabsmøde senere i november.
Skriv en kommentar
PLO-formand: Almen praksis skal i højere grad bidrage til lighed i sundhed Skal det være muligt at give mere tid til de patienter med størst behov, så kræver det dog flere praktiserende læger end i dag. Det understreger PLO’s formand forud for åbningen af årets Lægedage.
Skriv en kommentar
Diabetesprojekt tager et tværsektorielt populationsansvar Et tværsektorielt samarbejde i hovedstaden er lykkedes med at skabe et tættere samarbejde om borgere med type 2-diabetes. Sammen har parterne taget et populationsansvar, hvor specialisternes viden på hospitalet bliver bragt ud til almen praksis og kommuner. Metoden kan med fordel tages op i sundhedsklyngerne og udbredes til andre sygdomsområder.
Skriv en kommentar
Tværsektorielt projekt tester indlæggelser i hjemmet Et tværsektorielt samarbejde i Midtjylland undersøger indlæggelse af akut syge ældre i hjemmet, hvor kommunale sygeplejersker behandler og sparrer med sygehuslæger, der er behandlingsansvarlige. Håbet er, at løsningen er til gavn for de ældre og er billigere for sundhedsvæsenet.
Skriv en kommentar
Læge-app kan være en støtte til sårbare borgere To kommuner har testet en app, der giver mulighed for videokonsultationer mellem udsatte borgere og egen læge med støtte fra en kommunal sundhedsfaglig medarbejder. De foreløbige resultater er positive.
Skriv en kommentarPårørende kan også have behov for støtte Konsultationssygeplejerske Lone Møller har deltaget i et projekt, som afdækker mulighederne for at yde støtte til pårørende til alvorligt syge i almen praksis.
Skriv en kommentarNu udvides aftalen om 72 timers behandlingsansvar i Region H For at skabe mere patientsikre forløb fik hospitalerne i Region Hovedstaden tidligere i år behandlingsansvaret 72 timer efter udskrivelse til midlertidige kommunale døgnpladser og plejecentre. Nu udvides ordningen fra 1. september til borgere, der udskrives til kommunal sygepleje i eget hjem.
Skriv en kommentar
Sygeplejersker i almen praksis kan hjælpe pårørende til alvorligt syge Et projekt i almen praksis i Region Midtjylland tyder på stor opbakning til hjælp til pårørende i forbindelse med alvorlig sygdom hos nærtstående.
Skriv en kommentar