Fra 2016 til 2018 poster regeringen sammen med SF og EL knap 200 millioner kroner i den borgerrettede forebyggelse. Fokus er at give udsatte borgere og børn, der mistrives et bedre liv. Langt størstedelen af pengene går til kommunale initiativer, blandt andet 43 mio. til at hjælpe selvmordstruede og 45 mio. til oprettelse af stofindtagelsesrum. »Det er uværdigt, at vores mest udsatte borgere skal tage deres stoffer på trappeopgange under kummerlige forhold. Og for mig er det vigtigt, at vi behandler...

Folketinget på vej med forbud mod brugerbetaling på akuttilbud Forbud mod brugerbetaling på de kommunale akuttilbud er blevet en del af forhandlinger om finansloven.
Skriv en kommentar
Professionshøjskolerne får millioner til uddannelse på det specialiserede socialområde Regeringen afsætter 63 mio. kr. til uddannelse og efteruddannelse af personale på det specialiserede socialområde.
Skriv en kommentar
Trepartsaftale på plads: 6,8 mia. kr. i lønløft til en række af de velfærdsansatte Regeringen og arbejdsmarkedets parter er enige om en aftale med en ramme på 6,8 mia. kr., som skal gøre velfærdsfagene mere attraktive. Der er bl.a. prioriteret penge til bedre vagtarbejde på sygehusene.
Skriv en kommentar
Sundhedsøkonom glæder sig over forudsigelig finanslov Regeringen præsenterede næste års finanslov på et pressemøde mandag. Jakob Kjellberg, professor hos VIVE, kalder indholdet på sundhedsområdet ‘forventeligt’.
Skriv en kommentar
Ny finanslov sætter faste plejeteams på dagsordenen En bred finanslov er på plads og blev præsenteret på et pressemøde mandag formiddag. Der er afsat penge til bl.a. et løft af ældreplejen, børne- og ungepsykiatrien og akutberedskabet.
Skriv en kommentar
Flere sundhedsprofessionelle skal kunne mere i et robust sundhedsvæsen Ufaglært arbejdskraft er nødvendigt, arbejdsvilkår er afgørende og flere sundhedsprofessionelle skal kunne mere. Det var en række af budskaberne fra debatten om Robusthedskommissionens anbefalinger på Dagens Medicins store sundhedskonference ‘2 dage for sundheden’.
1 kommentar
Danske Regioner: Der er behov for ét samlet ansvar for sundhedsvæsenet Hvis man spørger Danske Regioner om fremtiden for sundhedsvæsenet, er holdningen klar. Ansvaret for sundhedsvæsenet skal samles ét sted, og regionerne er klar til at påtage sig ansvaret.
Skriv en kommentar
Anders Kühnau: Danske Regioner bør overtage ansvaret for det nære sundhedsvæsen Danske Regioner brugte åbningsdebatten på årets Lægedage som affyringsrampe til at levere et overraskende indspil til Sundhedsstrukturkommissionens arbejde: Gør os ansvarlige for hele kæden i sundhedsvæsnet.
Skriv en kommentar
Mere støtte til gravide og fødende i Hovedstaden Politikerne i Region Hovedstaden har netop vedtaget en ny fødeplan, der skal gøre oplevelsen for nye familier endnu bedre.
Skriv en kommentar
Ny aftale: Folketingets partier fordeler 885 millioner kroner Regeringen og Folketingets partier har indgået en aftale om dette års social-, sundheds- og arbejdsmarkedsmidler (SSA-midler). Der er bl.a. midler på vej til demensområdet.
Skriv en kommentar
19 kommuner spørger regeringen: Hvem skal betale for strømper? Region Midtjylland og 19 midtjyske kommuner vil bede ministre afklare, hvem der skal have regningen for kompressionsstrømper efter afgørelse fra Ankestyrelsen.
Skriv en kommentar