Gennem de sidste 5 år er forbruget af antibiotika på landets plejehjem faldet. For alle typer infektioner på nær hudinfektioner er der således sket et fald i antal udskrevne antibiotika-recepter. Det skriver Sundhedsdatastyrelsen i en pressemeddelelse. Selv om der generelt er sket et fald i brugen af antibiotika på plejehjem, er det fortsat urinvejsinfektioner, der står for den største del af antibiotikaforbruget. I 2020 blev 68 procent af antibiotika-recepterne til plejehjemsbeboere udskrevet mod urinvejsinfektioner. Til trods for at brugen af...
Brugen af antipsykotisk medicin til ældre med demens er fortsat højt Hver femte ældre med demens fik antipsykotisk medicin i 2022. Dermed er niveauet det samme som i 2016, viser en rapport fra Sundhedsdatastyrelsen.
Skriv en kommentarHalvdelen af ældre der får hjemmehjælp bliver indlagt Forklaringen er ifølge Sundhedsdatastyrelsen, at hjemmehjælp gives til landets svageste ældre.
Skriv en kommentarGrundlag for ældremedicinsk handlingsplan er på plads Sundhedsstyrelsen har netop offentliggjort de faglige anbefalinger, der skal danne grundlag for den kommende handlingsplan for den ældre medicinske patient. Skarpere definition af funktioner og kompetencer på akuttilbud og landsdækkende tilbud om medicingennemgang er blandt forslagene.
Skriv en kommentar
40 pct. flere ældre i 2070: Mangel på arbejdskraft er den altoverskyggende udfordring Der er risiko for en alvorlig velfærdskrise om ganske få år, hvor der ganske enkelt ikke er nok medarbejdere til at tage sig af de ældre, lyder det fra ældreministeren.
Skriv en kommentar
Mens antallet af ældre danskere stiger, falder antallet af pladser på plejehjem Nye tal fra Ældre Sagen viser, at mens antallet af ældre over 80 år voksede sidste år, er der sideløbende nedlagt 201 plejehjemspladser. Flere venter, at udviklingen kommer til at lægge pres på landets plejehjem.
Skriv en kommentar
Ny bog om seniorlivet: Tal alderdommen op, og tal om den i tide Tal om alderdommen, før det er for sent. Det er et af budskaberne i en ny bog, der er skrevet af mor Anne Knudsen og søn Søren Valgreen Knudsen, der er henholdsvis psykolog og læge.
Skriv en kommentar
Succes med bedre lys på de københavnske plejehjem Næsten hver fjerde plejehjem i København har stor gavn af et særligt døgnrytmelys, som efterligner solens rytme. Både ældre og medarbejdere har glæde af det bedre lys.
Skriv en kommentar
Odense allierer sig med civilsamfundet for at støtte de ældre Røde Kors Odense og Odense Kommune har indgået en partnerskabsaftale om hjælp til ensomme og isolerede ældre. Det skal bl.a. ske gennem et samarbejde mellem frivillige og det fagpersonale, der kender de ældre.
Skriv en kommentar
Afgående chefsygeplejerske: »Kommunerne er vores aller, allervigtigste kolleger« Hospitalerne skal være bedre til at kigge udenfor egne mure for at sikre borgerne det bedste liv. Sådan lyder det fra Kirsten Rahbek, chefsygeplejerske for Ældresygdomme på Aarhus Universitetshospital, der nu går på pension efter mere end 40 års tjeneste, hvor hun har arbejdet tæt sammen med både små og store kommuner. Og inden for geriatrien har det tværsektorielle samarbejde for hende været kronjuvelen.
Skriv en kommentar
I Nordjylland har de fundet formlen til flere faglærte i ældreplejen Jammerbugt Kommune har halveret halvdelen af ufaglærte i ældreplejen på bare to år, fortæller Fagbladet FOA.
Skriv en kommentar
Frisatte plejehjem i Aarhus går forskellige veje Kommunal Sundhed har talt med tre plejehjem, der er en del af et tre-årigt frisættelseseksperiment i Aarhus. Hvad har de valgt at lægge vægt på i deres frisættelsesproces, og er det noget, der kan mærkes i dagligdagen? Læs om erfaringerne her.
Skriv en kommentar