Fra 2016 til 2018 poster regeringen sammen med SF og EL knap 200 millioner kroner i den borgerrettede forebyggelse. Fokus er at give udsatte borgere og børn, der mistrives et bedre liv. Langt størstedelen af pengene går til kommunale initiativer, blandt andet 43 mio. til at hjælpe selvmordstruede og 45 mio. til oprettelse af stofindtagelsesrum. »Det er uværdigt, at vores mest udsatte borgere skal tage deres stoffer på trappeopgange under kummerlige forhold. Og for mig er det vigtigt, at vi behandler...

Folketinget på vej med forbud mod brugerbetaling på akuttilbud Forbud mod brugerbetaling på de kommunale akuttilbud er blevet en del af forhandlinger om finansloven.
Skriv en kommentar
Regeringen skærer stort på forebyggelse Flere hundrede millioner til forebyggelsesområdet, der blev afsat af den tidligere regering, bliver nu omprioriteret. Det skaber bekymring hos både fagfolk og opposition.
Skriv en kommentar
Nu skal det nære sundhedsvæsen styrkes med en sundhedsplan – kommunerne er klar En ny national sundhedsplan, som også skal rumme nærsundhedsplaner, giver en historisk mulighed for at skabe et stærkere sundhedsvæsen, der favner det hele, og KL er klar til at smøge ærmerne op, siger kontorchef.
Skriv en kommentar
Afgående chefsygeplejerske: »Kommunerne er vores aller, allervigtigste kolleger« Hospitalerne skal være bedre til at kigge udenfor egne mure for at sikre borgerne det bedste liv. Sådan lyder det fra Kirsten Rahbek, chefsygeplejerske for Ældresygdomme på Aarhus Universitetshospital, der nu går på pension efter mere end 40 års tjeneste, hvor hun har arbejdet tæt sammen med både små og store kommuner. Og inden for geriatrien har det tværsektorielle samarbejde for hende været kronjuvelen.
Skriv en kommentar
FOA: Hold fingrene fra sosu-assistenterne Da regeringen tirsdag spillede ud med den sidste del af 10-årsplanen for psykiatrien, var det blandt andet med et forslag om at videreuddanne sosu-assistenter til sygeplejersker. Det forslag får ikke støtte fra FOA.
Skriv en kommentar
Mindre kommuner: Tab af midlertidige pladser vil ramme os økonomisk Når Sundhedsstyrelsen vurderer, at 75 procent af de midlertidige pladser kan flyttes til regionerne, skyder den langt over målet, lyder det fra to ældrechefer i nogle af landets mindre kommuner. Én kommune mener dog, at Sundhedsstyrelsens beregninger rammer plet.
Skriv en kommentar
Nyt lovforslag får hovedstadskommuner til at frygte for lægedækningen Bedre lægedækning i yderområderne bør ikke ske på bekostning af, at forholdene forringes for borgere med socioøkonomiske udfordringer i storbyerne. Sådan lyder advarslen fra Frederiksberg og Københavns kommuner, der frygter for konsekvenserne af regeringens nye lovforslag.
Skriv en kommentar
Minister: Vi skal prioritere sosu’er fra Indien og Filippinerne Fra at have fokus på at hente både sygeplejersker og sosu’er fra udlandet, vil regeringen nu primært koncentrere sig om sidstnævnte kategori, siger minister til Jyllands-Posten.
Skriv en kommentar
KL-formand efterlyser plan for flere hænder På KL’s topmøde i Aalborg pointerede formand Martin Damm (V), at hverken ældre- eller sundhedsreform kommer til at virke, hvis ikke, der kommer styr på arbejdskraften. Men hvor den skal komme fra, er der ikke noget klart politisk svar på.
Skriv en kommentar
Sundhedsrådmand er klar til at skrotte sin egen stilling: »Det giver ikke mening at fortsætte« Sundhedsrådmand i Odense Kommune Tommy Hummelmose (K) mener, at man bør nedlægge Sundhedsforvaltningen, fordi området ikke får de nødvendige midler.
Skriv en kommentar
Hurtigere demensudredning på vej Regeringen smider et tocifret millionbeløb i demensudredningen over de næste to år for at få stillet hurtigere diagnoser, når danskerne rammes af demens.
Skriv en kommentar