Vi har ikke brug for en ny tredje sektor Der er mange bud på aflastning af de praktiserende læger. I stedet for at skabe en ny, såkaldt ‘3. sektor’ har vi et alternativt bud, der bl.a. involverer oprettelse af en slags attestklinikker.

Med en aktuel lægemangel på 160 praktiserende læger (fem pct.), en stigende aldringsdemografi og en stadigt kortere liggetid på sygehusene er der mange bud på, hvordan almen praksis kan aflastes. Det seneste bud på dette sås fornyligt i Månedsskrift for Almen Praksis, hvor Helle Sofie Wentzer, Peter Vedsted og Klaus Phanaretz foreslog, at der oprettes en ‘3. læge’, der skal tage sig af sektorovergangen fra primær til sekundær bl.a. i erkendelse af, at stadigt flere patienter i dag udskrives, før...

Prøv Kommunal Sundhed gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få fri digital adgang til alle artikler på Kommunal Sundhed i fire uger. Du modtager også vores nyhedsbrev tirsdag og torsdag, med de seneste nyheder og historier fra det nære sundhedsvæsen. Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.