Tre nattevagter i træk er ikke nok for at tilpasse døgnrytmen Man skal have mere end tre nattevagter i træk, hvis man skal ændre sin døgnrytme og sove om dagen, viser et nyt studie, hvor forskere har undersøgt kroppens reaktioner på natarbejde.

Sygeplejersker og andre, som arbejder om natten, får ikke deres døgnrytme tilpasset til at sove om dagen efter tre nattevager i træk, viser ny forskning ifølge magasinet Arbejdsmiljø. Forskere fra Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø og Københavns Universitet fandt frem til 18 forskellige studier, som handlede om natarbejderes tilpasning til at sove om dagen. Forskerne konkluderer, at natarbejdernes døgnrytmer ikke er tilpasset til at sove om dagen efter tre nattevager i træk. Hovedparten af studierne viste, at kroppen ikke var...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Prøv Kommunal Sundhed gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få fri digital adgang til alle artikler på Kommunal Sundhed i fire uger. Du modtager også vores nyhedsbrev tirsdag og torsdag, med de seneste nyheder og historier fra det nære sundhedsvæsen. Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.


Allerede bruger? Log ind