Direktør efter hun blev fritaget for tjeneste: Socialområdet prioriteres ikke ordentligt I Middelfart Kommune har økonomiudvalget besluttet at indstille til byrådet, at samarbejdet med social- og sundhedsdirektør Mette Bostrup skal ophøre. Hun fortæller, at baggrund for sagen var en uenighed om løsningen af et merforbrug på socialområdet.

Til et møde 24. september har økonomiudvalget i Middelfart Kommune besluttet, at samarbejdet med kommunens nuværende social- og sundhedsdirektør Mette Bostrup skal ophøre.

»Beslutningen er truffet med den begrundelse, at der ses forskelligt på, hvordan social- og sundhedsområdet bringes i den ønskede retning,« skriver kommunen på deres hjemmeside uden at uddybe, hvilken retning det så er.

Kommunal Sundhed har kontaktet forvaltningen i kommunen for at få en kommentar. Her henviser man til, at det drejer sig om en personalesag, og at man derfor ikke ønsker at uddybe baggrunden for, at samarbejdet skal ophøre.

Vi var uenige

Kommunal Sundhed har også kontaktet Mette Bostrup for at høre, hvad der ligger bagved den uenighed, som Middelfart Kommune beskriver. Hun ønsker ikke at gå ind i sagens konkrete detaljer, men fortæller:

»Området (socialområdet, red.) har et merforbrug, og vi er uenige om, hvordan det kommer i balance,« Mette Bostrup.

Socialområdet, som Mette Bostrup har stået i spidsen for i Middelfart Kommune, er generelt udfordret i flere af landets kommuner. Selvom kommuneøkonomien er presset, har kommunerne også selv et ansvar for at give området den nødvendige prioritering, mener Mette Bostrup:

»Man kan sige, at der bliver peget meget mod Christiansborg om, at midlerne ikke har fulgt med, men kommunerne prioriterer ikke området. Der bliver lavet meget godt arbejde – også i Middelfart Kommune – men det kræver, at man prioriterer opgaven for at skabe de nødvendige forandringer,« siger hun.

Mette Bostrup kom til Middelfart fra et job som børne- og familiechef i Aabenraa Kommune. Hun er fritaget fra tjeneste indtil byrådet mødes 7. oktober, skriver Middelfart Kommune på deres hjemmeside.

Skriv kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.