Partierne i Folketinget blev 20. maj enige om en sundhedsreform. Nu er regeringen, KL og Danske Regioner blevet enige om, hvordan sundhedsreformen skal gennemføres, og hvordan de afsatte 2,4 mia. kr. samlet frem til 2029 og herefter 340,4 mio. kr. årligt skal fordeles. Det skriver Sundhedsministeriet i en pressemeddelelse. »Med aftalen sikrer vi, at det nære sundhedsvæsen bliver styrket. Når færre genindlægges og mere behandling rykker tættere på borgeren eller helt hjem til den enkelte, vil det have mange fordele...
Faglig ramme for nærhospitalerne på plads Sundhedsstyrelsen har udgivet den faglige ramme for nærhospitalerne. I begyndelsen af 2023 bliver puljen på 4 mia. kr. til etableringen af op til 25 nærhospitaler slået op.
Skriv en kommentar
Tre aktører enige: Kvalitetsplan i det nære sundhedsvæsen vil styrke fagligheden En sundheds- og ældrechef, en sygeplejechef og formanden for de kommunale sygeplejersker ser alle kvalitetsplanen for det nære sundhedsvæsen, som den rigtige vej at gå for at hæve og ensarte kvaliteten. Der er ønsker til flere kvalitetspakker og tiltag, når kravene skal indføres.
Skriv en kommentar
Forum for mænds sundhed: Mænds sundhed skal højere op på dagsordenen Mænd kommer ofte alt for sent til lægen, og overdødeligheden indenfor en række sygdomme peger på stor kønslig ulighed i sundhed, mener Forum for Mænds Sundhed. Selvom sundhedsreformen ikke nævner mænds sundhed med et ord, så er der alligevel positive takter, mener formand Svend Aage Madsen.
Skriv en kommentar
Sundhedsreform vedtaget: Kvalitetsplan på vej til det nære sundhedsvæsen Regeringen har indgået aftale om en sundhedsreform med samtlige partier på Christiansborg. Mens aftalen beskrives blandt sundhedsordførerne som 'lille’, er der stor opbakning fra en række parter til en kvalitetsplan i det nære sundhedsvæsen.
Skriv en kommentar
Regeringen fremsætter lovforslag om sundhedsklynger Den endelige struktur for de nye sundhedsklynger skal snart behandles i Folketinget. Almen praksis får større rolle i det fremsatte lovforslag.
Skriv en kommentar
Professor inden lovbehandling: Sundhedsklynger må ikke ende med overorganisering og hensynsbetændelse Sundhedsklyngerne skal have en chance, men de kommer ikke uden udfordringer, siger professor Janne Seemann. Specielt er det vigtigt, at klyngerne ikke ender i overorganisering, og at samarbejdet med de praktiserende læger lykkes.
Skriv en kommentar
Sundhedsordførere giver regeringen indspark til kommende reform Sundhedsordførere mødes i øjeblikket på skift til møde i sundhedsministeriet for at give deres input til en kommende sundhedsreform. Tre sundhedsordførere ser frem til at dykke ned bag regeringens overskrifter til en sundhedsreform
Skriv en kommentar
Lægeformand: Vi er nødt til at betragte kvalitet i kommunerne med lige så stor vigtighed, som vi betragter kvalitet på sygehusene Topmøde viste opbakning til, at der med en ny sundhedsreform også er brug for en kvalitetsplan med kommunale standarder.
Skriv en kommentar
Reformudspil er et skridt i den rigtige retning, men det mangler konkrete løsninger Regeringens har store visioner for forebyggelsen i nyt sundhedsudspil, men resten er kendt indhold, som kræver en del forarbejde, før det rigtig skaber forandring, mener Jonatan Schloss og Kjeld Møller Pedersen.
Skriv en kommentar
Regeringen vil give sygeplejersker større ansvar Selskab for Kommunale Sygeplejersker jubler over udsigten til selvstændigt virksomhedsområde, fordi lovgivningen i dag ikke følger virkeligheden. Lægeforeningen advarer mod forslaget.
Skriv en kommentarHer er regeringens udspil til en sundhedsreform Under tre hovedoverskrifter har regeringen præsenteret sit udspil til en sundhedsreform, der skal skabe et paradigmeskift for forebyggelsesindsatsen, styrke kvaliteten i det nære sundhedsvæsen og give mere tid til den enkelte patient.
Skriv en kommentar