Plejehjemsleder for retten i sele-sag En plejehjemsleder fra Aalborg skal i dag for retten, anklaget for grov forsømmelse, der førte til at en ældre beboer blev kvalt i den sele, hun var fastspændt med. Fagforeningen af plejehjemsledere er bekymret for den præcedens, en eventuel dom kan sætte.

Fra klokken ni i dag har en tidligere leder af plejehjemmet Lollandshus været på anklagebænken i retten i Aalborg. Tiltalen lyder på grov forsømmelse efter straffelovens §157, og anklagen går på, at plejehjemslederen ikke indhentede tilladelse fra kommunen til at spænde en dement fast, som serviceloven ellers foreskriver. Heller ikke lederens informationer om fastspændingen til personalet var tilstrækkelige, og der blev ikke sørget for øget tilsyn. I anklageskriftet står ifølge nordjyske.dk, at lederen »29. oktober 2014 traf beslutning om, at...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Prøv Kommunal Sundhed gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få fri digital adgang til alle artikler på Kommunal Sundhed i fire uger. Du modtager også vores nyhedsbrev tirsdag og torsdag, med de seneste nyheder og historier fra det nære sundhedsvæsen. Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.


Allerede bruger? Log ind