Plejehjemsansat tiltalt for drab og drabsforsøg på beboere En kvindelig medarbejder, der har været ansat på et plejecenter i Randers, er tiltalt for at have dræbt en beboer og forsøgt at dræbe tre andre ved bevidst at have givet dem forkert og farlig medicin.

Der er rejst tiltale mod en kvinde, der har været ansat på plejecenter Tirsdalen i Randers. Tiltalen lyder på, at kvinden har dræbt en plejehjemsbeboer og forsøgt at dræbe tre andre beboere ved bevidst at give dem forkert og farlig medicin.

Den tiltalte kvinde er på nuværende tidspunkt omfattet af navneforbud.

Det var en række mistænkelige indlæggelser af plejehjemsbeboere i februar og marts, der fik Østjyllands Politi til at påbegynde en intensiv efterforskning. Det førte 14. marts til anholdelse af kvinden, der efterfølgende blev sigtet i sagen.

Siden anholdelsen har hun siddet varetægtsfængslet, og anklagemyndigheden har nu vurderet, at der er grundlag for at rejse tiltale mod kvinden. Det skriver Østjyllands Politi i en pressemeddelelse.

»Vi har ved anklagemyndigheden gennemgået det omfattende efterforskningsmateriale, som politiet har udarbejdet, og det er vores beslutning, at der med baggrund i materialet skal rejses tiltale mod kvinden. Hun er tiltalt for ét manddrab og derudover for syv forsøg på manddrab begået ad flere omgange mod to mænd og en kvinde, som stærkt svækkede blev indlagt til behandling,« siger specialanklager Jesper Rubow i pressemeddelelsen.

Retssag begynder til januar

Kvinden er også tiltalt for at have stjålet medicin fra flere beboere på plejehjemmet.

I anklageskriftet står der, at det var på en vagt 26. februar, at kvinden gav den forkerte og farlige medicin, der førte til dødsfald. Den tiltalte gav under sit arbejde på plejehjemmet en ældre kvindelig beboer et lægemiddel, der førte til hendes død nogle dage senere.

Samme dag skulle kvinden ifølge tiltalen have givet tre andre plejehjemsbeboere farlig medicin, så de måtte indlægges. De øvrige fire drabsforsøg, som de tre beboere blev udsat for, fandt ifølge tiltalen sted i starten af marts.

Sagen kommer til at køre som en nævningesag ved retten i Randers over flere retsmøder i januar og februar.

Skriv kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.