Odense Kommune har på baggrund af mange vakante stillinger og stigende udgifter til vikarer nedsat et ekspertråd, der skal rådgive politikerne om, hvordan de løser udfordringer på ældreområdet. Det skriver kommunen i en pressemeddelelse. På landsplan vurderer Kommunernes Landsforening (KL), at der kommer til at mangle henved 16.000 sosu-medarbejdere i 2030, i Odense forventes tallet at blive omkring 400. Udfordringerne med rekruttering er yderligere udfordret af stigende levealder og et ændret og mere kompliceret sygdomsbillede. Rådmand Brian Dybro (SF) er...

Tværsektorielt samarbejde uden effekt Et tværsektorielt samarbejde i Odense mellem kommune, hospital og almen praksis havde ingen særlig effekt. Fejlen ligger i implementeringen, konkluderer evaluering fra Vive.
Skriv en kommentar
Centerleder: Godt arbejdsmiljø og god planlægning kan mindske brug af vikarer Udgifterne til eksterne vikarer på ældreområdet er steget med næsten 50 procent på få år, viser rapport fra VIVE. I Landsbyen Møllevang med 78 demensboliger vil centerleder Trine Børgesen hellere betale en fastansat for at tage en ekstra vagt, end hyre et eksternt vikarbureau.
Skriv en kommentar
Ny VIVE-rapport: Vikarer kan være en belastning i sundhedssektoren Det store forbrug af vikarer på hospitaler og i ældreplejen tærer på sundhedspersonalets trivsel. Det fremgår af en ny rapport fra VIVE, der også peger på flere veje til at mindske brugen af eksterne vikarer.
Skriv en kommentar
Amerikansk plejekoncept kan give demente bedre livskvalitet Det amerikanske plejekoncept Nexus kan være med til midlertidigt at forbedre kognitive færdigheder og fysisk formåen hos mennesker med demens. Konceptet er afprøvet i Danmark med succes på plejehjem på Lolland, og ildsjælen bag mener, at det med enkle greb kan implementeres alle steder.
Skriv en kommentar
Antallet af plejeboliger falder Der bliver flere og flere ældre danskere, mens antallet af plejeboliger falder.
Skriv en kommentar
Nyt studie: Ældre med demens risikerer at blive udelukket fra rehabilitering Der er hverken enighed om, hvem der er i målgruppen eller selve målet, når det kommer til rehabilitering af ældre med demens. Det viser et nyt studie, som har undersøgt indsatser på området i to kommuner. De forskellige holdninger øger risikoen for, at borgere bliver udelukket fra tilbud, lyder det fra en af forskerne bag studiet.
Skriv en kommentar
En tiårig indsats har styrket sikkerheden i ældreplejen Langt færre medicinfejl, tryksår og fald er blandt resultaterne af projektet ’I sikre hænder’, som en lang række kommuner har deltaget i.
Skriv en kommentar
Nordjysk hospital efterlyser seniorer med sundhedsfaglig baggrund Aalborg Universitetshospital vil opruste med ressourcemedarbejdere, der uden for vagtplanen kan være med til at hjælpe nyansatte medarbejdere godt ind i arbejdet på et hospital samtidig med, at de selv får glæde af det kollegiale fællesskab igen.
Skriv en kommentar
@MetteKierkgaard @SophieLoehde #strukturkommission #afbureaukratisering #kompol I den kommunale ældrepleje bruger vi mindst 1.500 fuldtidsstillinger årligt på, at nogle sundhedsfaglige skal være visitatorer, der skal bestemme, hvad andre sundhedsfaglige medarbejdere, som ellers arbejder tæt på og derfor kender borgerne, skal gøre med og for de borgere, der får hjælp fra en kommune. Det er komplet absurd, skriver Sidsel Vinge.
Skriv en kommentar
Læringsforløb om udadreagerende adfærd i ældreplejen er populære blandt kommuner Over halvdelen af landets kommuner har tilmeldt sig Sundhedsstyrelsens undervisningsforløb om voldsomme episoder og udadreagerende adfærd i ældreplejen.
Skriv en kommentar
Odenses ældrepleje har succes med at få medarbejdere til at gå op i tid På et halvt år er det lykkedes Odense Kommune at få 355 medarbejdere i ældreplejen til at gå lidt op i arbejdstid. En politisk prioritering gør det muligt, at medarbejdere får mere tid til samme antal opgaver.
Skriv en kommentar