Nyt værktøj skal forhindre sexistiske krænkelser i omsorgsarbejde Et hold forskere har lavet et 'interventionsværktøj', der skal forebygge krænkelser mod eksempelvis sosu’er.

Alt for ofte er ansatte på eksempelvis plejehjem, hospitaler og bosteder udsat for sexistiske krænkelser og ubehagelig seksuel opmærksomhed, mens de er på arbejde. Knap hver femte af FOA’s medlemmer har oplevet det inden for det seneste år, viser tal fra fagforeningen. Værst står det til i social- og sundhedssektoren. Krænkelserne kommer fra mange kanter: kollegaer, chefer, patienter, borgere og pårørende.  Derfor har en række forskere fra RUC, samt VIA University College og universiteter i Sverige og Finland undersøgt, hvad...

Prøv Kommunal Sundhed gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få fri digital adgang til alle artikler på Kommunal Sundhed i fire uger. Du modtager også vores nyhedsbrev tirsdag og torsdag, med de seneste nyheder og historier fra det nære sundhedsvæsen. Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.