Forstå reglerne: Nyt opslagsværk belyser praksis i klagesager om informeret samtykke

Tusindvis af danskere klager hvert år over sundhedsvæsenet. Nu offentliggør Styrelsen for Patientklager en praksissammenfatning med 81 cases, der opsummerer konkrete klager og afgørelser i anonymiseret form. Målet er at gøre sundhedsprofessionelle klogere på principperne i et informeret samtykke, så de undgår klager.

Annonce

Furesø Kommune styrker rehabili­teringen

Ophold på Furesøs Rehabiliteringscenter vil fremover tilbydes borgere, som rent faktisk kan modtage reel rehabilitering, så tid og kræfter ikke bruges på sygepleje af plejekrævende borgere.

Stigningen i børn og unges tobaksforbrug er stagneret

For første gang siden 2020 er børn og unges tobaksforbrug stagneret. Opbremsningen kan skyldes, at flere af de politiske tiltag på området er begyndt at virke. Antallet af unge tobaksforbrugere er dog stadig for højt, viser ny rapport.

Stjæl med stolthed

Flere tværsektorielle projekter har vist, hvordan man kan skabe bedre sammenhæng. Principperne virkede for dem, og det gør de stadig, så man behøver ikke vente på en rapport og en reform, for at gå i gang, skriver Inge Kristensen.

Annonce

Nomineret til Den Gyldne Tråd 2024: »Det er første gang, jeg har oplevet, at uanset, hvilken bold man kaster, så bliver den grebet«

Ikke nok med at et innovativt samarbejde mellem Middelfart Kommune, almen praksis og Sygehus Middelfart reducerer antallet af indlæggelser blandt kommunens ældre, det lægger også kilometer til akutsygeplejerskernes arbejdsglæde. Samarbejdet er et af tre nominerede initiativer til ‘Den Gyldne Tråd’ 2024, som hylder det tværsektorielle samarbejde i det nære sundhedsvæsen.

Se flere jobs