Bred indsats for lungerehabilitering gavnede både patienter og fagpersoner

En tværsektoriel faggruppe har udviklet et bud på et KOL-rehabiliteringsforløb, som skulle skabe samarbejde om patienterne fra start til slut og tage udgangspunkt i patienternes behov. Resultater fra pilotprojektet viser nu, at patienterne lærte at mestre egen sygdom, og at forløbet skabte nye samarbejder på tværs af fag og sektorer.

Annonce

Ældre fylder mere i de kommunale budgetter

Kommuner har i deres budgetter for 2022 afsat 50,6 mia. kr. til ældre, hvilket svarer til 13 pct. af udgifterne. Stigningen skyldes især budgetterede udgifter til pleje, omsorg og hjemmehjælp.

Annonce

Ingen ældrelov uden sundhed

Når regeringen lancerer et ønske om at starte forfra på ældreområdet, er det afgørende, at man med det samme tager højde for de mange sundhedsopgaver, der løses i ældreplejen, skriver KL’s formand Jacob Bundsgaard (S). 

Helene Probst: 200 siders fagligt oplæg til 10-årsplan for psykiatrien indeholder kun det mest nødvendige

I dag, torsdag 13. januar, har Sundhedsstyrelsen offentliggjort det længe ventede faglige oplæg til en 10-årsplan for psykiatrien. Et oplæg, som fagfolk håber, vil danne grundlag for regeringens politiske udspil. På trods af at det er et omfattende oplæg, er der kun blevet plads til det mest nødvendige, og intet i oplægget kan vælges fra, siger vicedirektør i Sundhedsstyrelsen.

Der er opstået en fejl, feedet er sandsynligvis nede. Prøv igen senere.

Se flere jobs