Ny app skal gøre det lettere at forstå journaler Et nyt nordisk onlineprojekt skal oversætte lægefagligt sprog, så alle kan forstå indholdet af patientjournalerne. På den måde kan borgere involveres bedre i eget sygdomsforløb.

Når læger skriver journaler, sker det ofte i en lukket verden med sig selv eller kolleger som målgruppe. Men i dag har mange fået mulighed for at læse deres egen journal på nettet. Derfor skal oplysningerne nu gøres forståelige for almindelige borgere. Det er målet med et fælles nordisk sprog-projekt finansieret af det Nordiske Ministerråd. Brugerfladen, der på sigt kan blive til en app, skal oversætte og analysere lægefaglige termer og forkortelser til almindeligt hverdagssprog. Dette så både borgeren selv men...

Prøv Kommunal Sundhed gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få fri digital adgang til alle artikler på Kommunal Sundhed i fire uger. Du modtager også vores nyhedsbrev tirsdag og torsdag, med de seneste nyheder og historier fra det nære sundhedsvæsen. Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.