Smertestillende piller er skyld i, at tusindvis af danskere har udviklet kronisk hovedpine. Det viser et studie foretaget blandt 129.000 danskere, som anslår, at 1,8 procent af danskerne over 16 år har udviklet kronisk hovedpine som følge af deres forbrug af hovedpinepiller. Det svarer til, at 82.000 danskere lider af den såkaldte medicin-overforbrugs-hovedpine (MOH), skriver metroxpress. Ifølge Rigmor Højland Jensen, der er professor på Dansk Hovedpinecenter på Glostrup Hospital, og er medforfatter på studiet, er man i risikogruppen, hvis man i...

Kommuner inviteres til at afprøve ny model til at nedbringe brug af antipsykotisk medicin Brugen af antipsykotisk medicin til mennesker med demens er fortsat alt for udbredt, derfor inviterer Sundhedsstyrelsen nu kommuner og private leverandører til at afprøve ny procesmodel udviklet sammen med praksis.
Skriv en kommentarErfaringer deles om medicinhåndtering i botilbud Dansk Selskab for Patientsikkerhed inviterer til gratis workshop om medicinhåndtering for ansatte i botilbud.
Skriv en kommentar
Tilsyn skal bremse brug af antipsykotisk medicin til borgere med en demenssygdom Formålet med tilsynet er at understøtte læring på behandlingsstederne, så forbruget af antipsykotisk medicin kan nedbringes.
Skriv en kommentarDosispakket medicin i høj kurs på Mors Mens det i nogle kommuner stadig går forholdsvis trægt med at få borgere over på dosispakket medicin, går det stærkt i Morsø Kommune.
Skriv en kommentar
Studie: Almen praksis behandler hovedpine med henvisninger, triptaner og opioider Det er hver anden patient med hovedpine, som bliver henvist til en neurolog, viser et studie om behandling af hovedpine i almen praksis."
Skriv en kommentar
Farmakonoms faglighed er kun gået én vej efter skifte fra apotek til ældreplejen Farmakonom Betina Jessen bidrager som medicinansvarlig i Aabenraa Kommune med 25 års apotekserfaring til resten af hjemmeplejen. Samtidig kan hun hjælpe med visse praktiske opgaver som en social- og sundhedsassistent.
Skriv en kommentar
Plejeområdet har problemer med patientsikkerheden Især medicinfejl skaber problemer for patientsikkerheden på plejeområde. Ved 40 pct. at Styrelsen for Patientsikkerheds tilsyn på plejeområdet fra 2020 og 2021 var der alvorlige brister i patientsikkerheden.
Skriv en kommentar
Antallet af rapporterede utilsigtede hændelser stiger Fra 2020 til 2021 er antallet af rapporterede utilsigtede hændelser steget med 11. pct. Det betyder dog ikke, at det samlede antal fejl i sundhedsvæsenet er steget, slår Styrelsen for Patientsikkerhed fast.
Skriv en kommentar
Årets influenzavaccine var en fuser: »Man kan nærmest ikke påvise effekten« SSI gør status efter en på mange punkter usædvanlig influenzasæson, der bød på en sen, men eksplosiv smitte, høj vaccinetilslutning og lav vaccineeffekt.
Skriv en kommentarFaldende medicinpriser sparer regionerne for 142 mio. kr. Selvom der i 2021 blev udleveret mere tilskudsberettiget medicin end året før, har regionerne alligevel formået at spare mange millioner kroner, viser analyse fra Apotekerforeningen.
Skriv en kommentar