Kommuner kan søge midler til faste teams i ældreplejen Sundhedsstyrelsen har oprettet en pulje, hvor kommuner kan søge midler til at udvikle og afprøve nye måder til at skabe mere stabilitet og kontinuitet i pleje og omsorg af ældre.

En ny pulje skal give kommunerne mulighed for at afprøve nye måder at organisere hjemmeplejen på, hvor borgernes behov er i centrum. Det er Sundhedsstyrelsen, der står bag puljen, som er inspireret af den hollandske Buurtzorg-model. Den hollandske model lægger op til at samle hjemmesygepleje og hjemmepleje i mindre selvstyrende teams. Modellen fokuserer på en højere personkontinuitet og mere selvbestemmelse til borgerne. »Vi ved, at faste teams øger trivsel, tryghed og motivation hos borgerne, og mange kommuner arbejder allerede med...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Prøv Kommunal Sundhed gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få fri digital adgang til alle artikler på Kommunal Sundhed i fire uger. Du modtager også vores nyhedsbrev tirsdag og torsdag, med de seneste nyheder og historier fra det nære sundhedsvæsen. Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.


Allerede bruger? Log ind