I omkring halvdelen af tilfældene, hvor borgere klager over kommunale afgørelser i handicapsager, bliver de omgjort af Ankestyrelsen. Det skriver Jyllands-Posten. Avisen har tal fra styrelsen, der viser, at i 46 pct. af alle voksenhandicapsager, som Ankestyrelsen behandlede i 2019, vurderede styrelsen, at den kommunale afgørelse skulle ændres eller afgøres på ny. Sagerne handler bl.a. om tilskud og personlig assistance. I 2017 gjaldt det 21 pct. af sagerne, mens andelen i 2018 var steget til 32 pct. Ingen kan være...

Psykisk ramte børn og unge skal have hjælp inden for 14 dage Regeringen har indgået en aftale med KL og Danske Regioner, som betyder, at børn og unge, der mistrives psykisk, skal have en første samtale inden for to uger i nye lettilgængelige behandlingstilbud i kommunerne.
Skriv en kommentarKL og regeringen genoptager økonomiforhandlinger efter tænkepause Økonomiforhandlinger mellem KL og regeringen fortsætter igen, efter at KL ønskede en tænkepause.
Skriv en kommentar
KL: Det specialiserede område har brug for flere penge KL har taget kritikken på socialområdet til sig, og derfor vil organisationen ændre området med en treårig plan. Hvis kommuner skal ændre det specialiserede socialområde, kræver det ekstra penge, siger Ulrik Wilbek, KL’s formand for socialudvalget.
Skriv en kommentar
KL foreslår treårsplan for socialområdet Socialområdet skal løftes med op mod fem mia. kr., mener KL, der vil bruge årets økonomiforhandlinger til at forbedre området.
Skriv en kommentar
Handicapområdet skal blive i kommunen, men reform af området banker på Et flertal af Folketingets ordførere bakker ikke op om et borgerforslag, der går på at rykke handicapområdet væk fra kommunerne. Til gengæld var der bred enighed om, at området trænger til handling.
Skriv en kommentar
Ældreminister om reformen: Vi har lavet et skelet. Det er det, I som kommuner nu skal fylde ud Når den nye ældrereform træder i kraft, og der sker en frisættelse af ældreområdet, kommer det til at kræve tillid til hinanden, men også forventninger og god ledelse, hvis missionen skal lykkes. Sådan lyder det fra KL og ældreministeren, der dog ikke vil se, det frie valg ende i ulighed for borgerne.
Skriv en kommentar
København sætter mental sundhed på skoleskemaet Fra næste år kommer et helt nyt fag på skoleskemaet på en række københavnske ungdomsuddannelser. Her skal eleverne lære at håndtere følelser som nedtrykthed, ensomhed og usikkerhed.
Skriv en kommentar
København gør mistrivselstilbud permanent Politikerne på Københavns Rådhus har i den nye budgetaftale valgt at gøre et to år gammelt familietilbud permanent for at modvirke begyndende mistrivsel blandt børn og unge.
Skriv en kommentar
FOA og KL mener ikke, at centralisering vil styrke de nære tilbud til borgerne FOA og KL opfordrer til en fortsat kommunal organisering af ældreplejen forud for forhandlingerne om en sundhedsreform.
Skriv en kommentar
KL: Sundhedsstrukturkommissionen er ikke lykkedes med opgaven Mens Ældre Sagen ønsker sig en sammenlægning af sundhed og ældrepleje under én myndighed, er KL lodret imod. Her mener man, at nærheden uundgåeligt vil gå tabt, hvis alt centraliseres, siger direktør Christian Harsløf.
Skriv en kommentar
Kommunerne savner prepping-plan for ældre og svage Ældre Sagen mener, at det er uacceptabelt, at der ikke er en central beredskabsplan for de svageste ældre i samfundet.
Skriv en kommentar